CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya’da 49’uncu Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapanış ve ödül gecesi öncesi son olarak Büyükşehir Belediyesi’nce yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirilen Antalya Akvaryum’un resmi açılışına katıldı.

‘HESAPLAR GERİ TEPECEK’

Burada bir konuşma yapan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Akaydın, iktidarın Antalya, Eskişehir, Mersin'de yerel yönetimleri alamayacağını savundu. Başkan Akaydın, “Hiç kimsenin bundan kuşkusu olmasın. Hesaplar bunun üstüne yapılmıştır. Bu hesaplarının hepsi geri tepecektir” dedi.

ANTALYA’DA SORUN YOK

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya’da parti içi sorunların sona erdiğini söyledi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, “Tek yürek, tek nefes çaba harcıyorlar. Antalya halkına saygı duymanın, Antalyalılara saygı duymanın temeli ortak çaba harcamak, işbirliği yapmaktır. Bu güç birliğini sergiledikleri için kendilerini kutluyorum” diye konuştu.

4 BELEDİYE BAŞKANINI ARKASINA ALDI

Ardından CHP’li belediye başkanları Mustafa Akaydın, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen’i ve Altın Portakal Film Festivali ödül töreni nedeniyle Antalya’da bulunan Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i de sahneye çağıran CHP Lideri Kılıçdaroğlu, yeni yerel yönetimler yasasını eleştirdi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Şimdi yeni bir yasa getiriyorlar. Yaklaşık 10 bine yakın köy kapatılacak. Köy tüzel kişiliği bitirilecek ve oralar mahalle ilan edilecek. Onlar daha ağır bedeller ödeyecek. Su parası ödemiyorlardı, şimdi su parası ödeyecekler. Bu gerçekleri kendilerinin bilme hakkı vardır” diye konuştu.

Konuşmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler Antalya Akvaryum’un açılış kurdelesini keserek resmi açılışı gerçekleşti. Açılışın ardından CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Avrupa’nın en uzun tüneline sahip akvaryumunu gezdi.

İZDİHAM YAŞANDI

Açılış nedeniyle girişler ücretsiz yapılınca açılış izdihama dönüştü. Kemal Kılıçdaroğlu, akvaryumun içine girmek için kalabalığı yarmak zorunda kaldı. Antalya Akvaryum'u gezen ve balıklar hakkında yetkilerden bilgi alan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, daha sonra festivalin açılış töreni öncesi dinlenmek için, geceyi de geçireceği Hillside Su Otel’e geçti.

 

EB (HA/RT)