CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Antalya'da Varlık Kapalı Pazar Yeri açılışının ardından Konyaaltı Belediyesi’nce bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen Kitap Fuarı'nı gezdi. Kemal Kılıçdaroğlu’na burada Kuran-ı Kerim meali hediye edildi.

Konyaaltı Belediyesi’nin standında soruları yanıtlayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye’nin dış politikada, Bakan Ahmet Davudoğlu’yla birlikte çıkmaz içine girdiğini söyledi. Bu ortamda yapılacak tek hareketin çekilmek olacağını savunan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Yanlış yaparsanız, toplumu bu noktaya getirirseniz, başka ülkelerin halklarıyla fay hatları oluşturursanız, tarihe geçecek yarılmalara sebep olursanız o koltukta oturmamanız gerekir. Etik değerler bunu gerektirir" dedi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davudoğlu’nun uluslararası alanda alay konusu olduğunu savunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Dönüp kendini sorgulaması lazım. 'Ben ne yaptım da dünyanın her ülkesinde alay konusu oldum’ diye. Sorun budur, aşmamız gereken sorun budur. Bir ülkenin Başbakanı hala onu tutuyorsa bir anlamda aynı sorumluluğu paylaşıyordur. Dönüp sayın Başbakanın kendini sorgulaması lazım" diye konuştu.

EN KUTSAL DEĞERLERİ SİYASETE ALET EDİYORLAR

Kılıçdaroğlu, 2002’de gittiği her ülkede alkışlanan Başbakan Erdoğan’ın bugün yurtdışına çıkmaya bile cesaret edemediğini söyledi. Türkiye’nin bu dış politika yönetimini hak etmediğini dile getiren Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu yönetim Türkiye’nin geleceğine ipotek koyan kararlar aldı" dedi. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Halkları düşman etti. Bir ülkenin yönetimi halkları düşman edemez. Eğer siz halkları düşman ederseniz, onu iç politikada kullanırsanız çok tehlikeli bir geleceğe imza atarsınız. Ben sayın Başbakan’a 'Bölücüsünüz' diyorum. 'Ben bölücü değilim' diyemiyor. O da biliyor bölücü olduğunu. Toplumu böldüğünü biliyor. Toplumu kavga noktasına getirdiğini biliyor. Toplumun en kutsal değerlerini acımasızca siyasete alet ediyor."

SÖMÜRMEYECEKLERİ BİR ŞEY YOK

Bunun bir örneği olarak bir AK Parti milletvekilinin, Hz. Muhammed’in nüfus cüzdanını çıkardığını belirten CHP Lideri Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Senin ne haddine, sen kimsin? Böyle bir şey olabilir mi? Peygamberimizin kimlik kartı sana mı düştü? Olmayan çocuğun adına başbakanın adını yazmak sana mı düştü? Hz. Muhammed’i istismar etmek yazıktır, günahtır. İnsanda biraz vicdan olur, inanca, dine, peygambere saygı olmalı. Kazaen onu bir CHP milletvekili yapsaydı yer gök inlemişti. Bunlar hiçbir değere önem vermezler. Bunların tek amaçları kursakları ve iktidarları. Bu iki çizgi arasında gidip geliyorlar. Bunun için de sömürmeyecekleri hiçbir şey yok. AKP iktidarı budur."


EB(HA/SS)