CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, öğle saatlerinde beraberinde Genel Başkan yardımcıları Gökhan Günaydın ve Gürsel Tekin'le Antalya'ya geldi. Havalimanında kalabalık partili grubu tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, buradan parti otobüsüyle CHP il başkanlığına hareket etti. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, yol üzerinde kentin varoş mahallerinden Zeytinköy'de bir kahvede çay molası verdi.

İl Başkanlığı'nda CHP'ye yeni katılan üyeler için düzenlenen törene katılan Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin yeni bir iklime, yeni bir yönetime ihtiyacı var. Özgürlüğe ve demokrasiye, halkına özgürlük ve demokrasi vaadeden yeni bir iktidara ihtiyacı var. Ortadoğuda, Balkanlarda, Kafkaslarda 'Barış' diyen, barışı seslendiren yeni bir iktidara ihtiyacı var. O iktidarın adresi CHP" diye konuştu.

CHP Antalya il binası önünde yaklaşık 1000 kişiye konuşması sık sık 'Başbakan Kemal' sloganlarıyla kesilen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin 2002 yılında iktidarı sıfır terörle aldığını söyledi. "Krizin faturasını Bülent Ecevit hükümeti ödemiş, altın tabak içinde güzel bir ekonomiyi AKP'ye bırakmıştır" sözleriyle konuşmasına devam eden Kemal Kılıçdaroğlu, iktidarın bugün zam ve zulümle ekonomiyi ve ülkeyi idare etmeye çalıştığını savundu.

"AHLAKSIZ ZAM"

Partisinin son grup toplantısında yapılan zamları 'Ahlaksız zam' olarak değerlendirdiğini belirten CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Diyorlar ki niçin 'Ahlaksız zam' dedin? Şunun için söyledim, dünyada doğalgaz fiyatları düşecek, sen zam yapacaksın. Akılla, mantıkla, vicdanla yakından uzaktan ilgisi var mı? Doğalgaz fiyatı artar sen de zam yaparsın. Tam tersi oluyor. Doğalgaz fiyatları düşüyor sen zam yapıyorsun. Bu 'İktidar olarak ben elimi vatandaşın cebine uzatıyorum. vatandaşın parasını çalıyorum' demektir. Onun için bu zamlar ahlaksız zamlardır."

HERKESLE KAVGALI BİR İKTİDAR

Türkiye'nin kendi bölgesinde barış içinde yaşayan Suriye, Irak, İran ve Rusya'yla sorunu olmayan bir ülkeyken bugün herkesle kavgalı bir süreci yaşadığını kaydeden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Herkesle kavga eden önce yurttaşıyla kavga ediyor. Herkesle kavgalı olan bir iktidarı yolcu etmek bunun için mücadele ediyoruzö dedi. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, verdikleri mücadeleyi şöyle anlattı:

"Kendi içinde barışı, ülke için sorunlarını çözmeye kilitlenmiş, ülkenin bütün sorunlarına çözüm öneren, halkçılığı, hakkı her zaman her ortamda savunan, özgürlüğü, düşünce özgürlüğünü her yerde her ortamda savunan, gazetecilerin hapiste olmadığı, üniversite öğrencilerinin hapiste olmadığı, milletvekillerinin hapiste olmadığı, parlamentoda bir kişinin iradesiyle 19 Mayıs hareketleri gibi el kaldırıp indiren bir iktidarın olmadığı, bağımsız, özgür bir Türkiye için. Bu mücadeleyi biz kendimiz için vermiyoruz. Bu mücadeleyi halkımız ve çocuklarımız için veriyoruz. Gelecek güzel Türkiye için veriyoruz. Geldiğimiz noktada, hiç edişelenmeyin, bütün hukuksuzluklarını, kul hakkı yiyenlerin hesabını sormak kardeşiniz Kemal'e ait."

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 'iktidar ne yaparsa yapsın, nereye kaçarsa kaçsın' partisinin haklı olduğu yolda yürümeye devam edeceğini söyledi.

'EGOSU ŞİŞMİŞ'

Çarşıda iğneden ipliğe her şeye zam geldiğini belirten CHP Genel Başkanı, "Beylerin keyfi yerinde. Altlarında lüks arabalar var, yatları katları var. Emeklilere soruyorum sizlerin neyiniz var, vatandaşa soruyorum sizin neyiniz var?" dedi. Vatandaşın elinde bir tek demokrasilerin en güçlü silahı oy hakkının bulunduğunu belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "AKP hükümetine, egosu şişmiş, Türkiye'yi uçurumun kenarına getiren Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşlarına ders vermek bu ülkenin faziletli ve erdemli insanlarının temel görevidir. Bu görev için yürüyeceğiz" dedi.

BEYZBOL SOPASIYLA HÜKÜMETE DERS

İçinde bulunan zamanın artık ayrışma dönemi olmadığını, 'şu partiden, bu partiden' şeklindeki ayrımların aşıldığını kaydeden CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin uçurumun kenarında olduğunu söyledi. Ekonomisi, dış politikası iyi gitmeyen, özgürlüklerin kısıtlandığı, vatandaşın gelecek kaygısı içine girdiği bir Türkiye'nin var olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, "Vatandaş soruyor, 'Ne olacak bu ülkenin geleceği?' Bu sorunun yanıtını herkes bekliyor. Biz diyoruz ki, barış gelsin, huzur gelsin herkesin karnı doysun. Çocuklarımız özgür, bağımsız Türkiye ortamında istediği eylemi yapsınlar. Özel mahkemelerin olmadığı, özel yargıçların olmadığı, özel sopalarının olmadığı, beyzbol sopasıyla Türkiye'de hükümete ders verilmediği, bağımsız yürekli bir iktidara her zaman ihtiyacımız var" diye konuştu.

'BU İKTİDARI KINAYACAĞIZ'

Demokratik ve özgür bir Türkiye isteyen, 'Benim telefonlarım dinlenmeyecek. Başbakanla ilgili bir şey söylersem başım derde girmeyecek' diyen herkesin adresinin CHP olduğunu belirten Kılıçadroğlu, şöyle konuştu:

"Ben ve arkadaşlarım hiçbir kişisel çıkar peşinde değiliz. Cebimizi dolduracağız diye bir düşünce içinde değiliz. Ben ve arkadaşlarımın temel umudu, hedefi, çabası herkesin zengin olduğu, özgürce çalıştığı, örgütlenme hakkının olduğu güzel bir Türkiye'yi bu topluma armağan etmek ve onun için mücadele etmek. Sanatçıların hapse atıldığı, gazetecilerin hapse atıldığı, milletvekillerinin seçildikleri halde milletin iradesine saygı duymayarak onları hapiste tutan bir yönetimi her ortamda her yerde şiddetle kınayacağız. Bu demokrasi değildir."

CHP ŞEMSİYESİ

Partisine Antalya'da yeni katılan isimleri kutlayan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, "Gerçeği görmek hepimizin görevidir" dedi. Herkesi CHP şemsiye altında toplanmaya çağıran Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu şemsiyede hiç kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Bu şemsiyenin altında esnafı, sanayicisi, işçisi, üniversite öğrencisi, memuru var. Halkın her kesimi var. Onun için bizim adımız Halk Partisi" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından partiye katılan 3 bin kişi adına sembolik olarak 20 kişiye parti rozetlerini taktı.