CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Tokat gezisinin son durağı olan Zile'de büyük coşku ile karşılandı. Parti otobüsü ile halkı selamlayarak ilçe meydanına giren Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada memleketin iyi yönetilmediğini, bunun için yeni bir iklime, yeni bir partiye, yeni bir anlayışa, yeni bir iktidara ihtiyaç olduğunu ve bu doğru adresin de CHP olacağını dile getirdi.

AFYON VE ULUDERE ELEŞTİRİSİ

Zile'de partililerin açtığı 'Afyon doğal afet değil, cinayettir' pankartına değinen Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: "Patlama oldu, 25 askerimiz hayatını kaybetti. Şimdi ne diyorlar. Efendim o doğal afetmiş, patlama değil de sel gelmiş, selin sonucunda ölmüşler. Böyle anlayış olabilir mi. Uludere'de 34 yurttaşımız öldürüldü. Kimin öldürdüğü, istihbaratın nereden geldiği belli mi? Sizden isteğim, buraya geliş nedenim o. Her vatandaş şapkasını önüne koyup düşünsün. Memleketin sorunları ağır. Hiç bir sorun çözümsüz değil. Yeterli kararlı, dürüst olalım, yeter ki halka hesap görmeyi namuslu görev kabul edelim. Yeter ki siyasetçi cebini değil halkı düşünsün."

ESAD'LA TATİL YAPMADILAR MI?

Türkiye'nin uyguladığı Suriye politikası konusunda da açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, düne kadar dost olan Suriye ile savaş eşiğine gelindiğini belirterek şöyle dedi: "Bunlar Allah aşkına Beşar Esad ile beraber Bodrum'da tatil yapmadılar mı. Bu kardeşim Esad diye boynuna sarılmadı mı. Suriye'de ortak bakanlar kurulu yapıldı vizeler kaldırılmadı mı. Biz itiraz etmedik, iyi yapıyorsunuz dedik. Komşularımızla iyi olalım dedik. Birileri kızdı. 'Beşar Esad'ı düşman ilan et'. Düşman ilan etti. Şimdi savaş noktasına geldik. Suriye'den bir grup askeri getiriyorsun Türkiye'de eğitiyorsun, eline silah verip git kardeşini öldür diyorsun. Türkiye Cumhuriyeti'nin vakarına, şerefine, şanına, tarihine yakışır mı bu. Onun için diyoruz. Bütün komşularımızla dost olacağız. Kimseyle savaşmak istemiyoruz."

ERDOĞAN'DAN KORKMYACAĞIZ

Türkiye'nin bugün yurt dışından saman ithal eden bir ülke haline geldiğini belirten Kılıçdaroğlu, iktidara hesap sormanın kendi görevi olduğunu belirtti. Türkiye'yi yeni dönemde ayağa kaldıracaklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Ne Recep Tayyip Erdoğan'dan ne de onun yandaşlarından asla korkmayacağız ve yılmayacağız. Onun için adım adım geziyorum. Bütün Türkiye'yi geziyorum. Hakkari'ye de giderim, Edirne'ye de, İzmir'e de giderim Ardahan'a da. Bu memleketin her noktasında şanlı bayrağımız dalgalanıncaya kadar gideceğiz. Bizim mücadelemiz demokrasi mücadelesidir."

Konuşmasının ardından Zileliler'i selamlayan Kılıçdaroğlu, daha sonra karayolu ile Ankara'ya hareket etti.

 

EA (EA/RT)