AK Parti'nin Uludere'de yaşananları unutturmaya çalıştığını söyleyen Kılıçdaroğlu, CHP'nin sorumlular ortaya çıkana kadar yaşanan olayları gündemden düşürmeyeceğini belirtti. Kılıçdaroğlu, Uludere'de yaşananların kimin sorumluluğunda olduğunun ortaya çıkması için istihbaratın kimden alındığının açıklanması gerektiği belirterek, "Uludere'nin istihbaratını Amerika'dan mı İsrail'den mi aldın? Hadi biraz daha öze indirelim. Sen bu istihbaratı CIA'den mi MOSSAD'tan mı aldın? Söylemiyor, konuşmuyor. Unutturmaya çalışıyor. 80 yıl önceki olaylara gidersin de 2012'de yaptığın olayların hesabını vermezsin. Hani Hz. Ömer'in adaletinden söz ediyordun, Dicle'nin kıyısında bir koyun kaybolsa onun hesabını ben veririm diyordu Hz. Ömer. Sen 34 kişinin başına bomba yağdırdın, sesin çıkmıyor, korkuyorsun. Neden korkuyorsun? Çünkü sen yabancı istihbarat örgütlerinin maşası oldun. Bu ortaya çıkmasın diye korkuyorsun. Mavi Marmara'da racon kestin, vatandaşlarımız öldü ne oldu? Gazze'ye yardım gemisi götüreceğim dedin, yaptın mı? Hayır! Çünkü egemen güçlerden talimat aldın. Sen misin bu ülkenin başbakanı, sana talimat verenler mi?" dedi.

"HER DAKİKA EN AZ BİR KEZ YA 'CHP' YA 'KILIÇAROĞLU' DİYOR"

Başbakan Erdoğan'ın ilginç bir ruh hali olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, Başbakan'ın Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmayı incelettiğini söyledi. Kılıçdaroğlu sözlerine şöyle devam etti; "Başbakan Erdoğan'ın konuşması 46 dakika. Bu 46 dakikanın 45 dakikası CHP ve benim hakkımda. Bu konuşmada 34 kez CHP, 12 kez de Kılıçaroğlu diyor. Yani her dakika en az bir kez ya CHP ya Kılıçaroğlu diyor. Ülkenin bu kadar sorunu var, uluslararası sorunlar var, Van'daki insanların perişanlığı devam ediyor. Başbakan uğraştığı tek alan CHP. Elbette korkuyorsun CHP'den, korkacaksın Recep Tayyip Erdoğan. Hadi CHP'yi ve beni geçtim, İnönü'ye de saldırıyor. İnönü 40 yıl önce Allah'ın rahmetine kavuştu. Samimi söylüyorum, Yunan ordusunun bir generali vardı. O bile İnönü ile bu kadar uğraşmadı. Bunlar post-modern diktatördür."

"DİNDAR OLARAK GÖRMEK TÜM DİNDARLARA YAPILMIŞ EN BÜYÜK HAKARETTİR"

Recep Tayyip Erdoğan'ın bir bölücü olduğunu iddia eden Kılıçdaroğlu, "Onu dindar olarak görmek tüm dindarlara yapılmış en büyük hakarettir. Yine söylüyorum, Recep Tayyip Erdoğan dindar görünümlü bir din tüccarıdır. Irak'ta 1.5 milyon müslüman ölürken sesi çıkmadı. Dindar adam helal ile haram nedir bilir. Dindar adam iftira atmaz. Bölücülük yapmaz dindar adam. Deniz Feneri'nde bağış ve kurban paralarını hangi din tüccarlığıyla toplanıyorsa, Erdoğan'da aynı yöntemle oy topluyor" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ne diyor Auster: 'Atatürk olağanüstü bir lider.' Bence asıl bundan rahatsız oluyorlar. Sonra da çıkıp Auster'a 'Ya sen ne cahil adamsın!' diyor. Tabi Recep Tayyip Erdoğan alim, Paul Auster cahil. Ne diyeyim?" dedi