"ECEVİT HAYATINI HALKA ADAYAN BİR HALK KAHRAMANI"

Ataşehir Belediyesi tarafından Heykeltraş sanatçısı Hüseyin Yüce’ye yaptırılan Bülent Ecevit’in heykelinin olduğu Bülent Ecevit Parkı’nın açılışına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcıları Umut Oran ve Erdoğan Toprak, Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ile Oktay Kaynarca, Enis Fosforoğlu, Tarık Akan, Hüseyin Turan, Edip Akbayram ve Halit Akçatepe'nin de aralarında bulunduğu sanatçılar ve vatandaşlar katıldı. Konserle başlayan tören, Bülent Ecevit'in hayatını konu alan belgeselin izlenmesi ile devam etti. Törende konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Bülent Ecevit'in Türk siyaset tarihinin kilometre taşlarından olduğunu belirterek, Ecevit'in hayatını halka adayan bir halk kahramanı olduğu söyledi. Kılıçdaroğlu, Ecevit'in entelektüel, şair vasıflarıyla öne çıktığını aktardı. Ecevit'in ortanın solu hareketinin öncülerinden olduğuna vurgu yapan Kılıçaroğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Halk için mücadele etti ülkesi için mücadele etti. İnandığı düşüncelerden asla ve asla ödün vermedi. O bir devrimciydi aynı zamanda ulusal çıkarları savunan demokrasi için mücadele etti. Bedelde ödedi. Askeri yönetimler Onu hapse ettiler. Düşüncelerinden vazgeçmedi yine halkının yanında oldu. Bugün güzel bir parkta Bülent Ecevit Parkı'nda olmaktan ötürü son derece mutluyum. Onun yaşamını yitirdiği süreç içinde boşluğunu hissettik. Bülent Ecevit'i seviyoruz Seveceğiz. Onu hep anacağız. "



"BU SORUYU SORUYORSANIZ BU MEMLEKETİN MUTLAKA AMA MUTLAKA ÇIKAR YOLU VARDIR"

Konuşmasında hükümeti de eleştiren Kılıçdaroğlu, bugün Türkiye'de vatandaşların her sabah uyandığında kendisine "Ne olacak bu memleketin hali" sorusunu yönelttiğini ifade etti. Türkiye'nin iç politikada sorunlu günler yaşadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, şehit haberlerinin arkası kesilmediğini ve cezaevlerinde insanların bedenlerini ölüme yatırdığını ifade etti. Dış politikada atılan adımların Türkiye'yi herkesle düşman haline getirdiğini savunan Kılıçdaroğlu, "O zaman haklı olarak yurttaşlarımız kendilerine soruyorlar ‘Ne olacak bu memleketin hali?' Bu soruyu soran yurttaşlara şunu söylerim: ‘Bu soruyu soruyorsanız bu memleketin mutlaka ama mutlaka çıkar yolu vardır. Siyaset kurumudur ülkeyi içine düştüğü bataklıktan çıkaracak olan. Halktan emekten yana olan alın terinde özgürlükten demokrasiden, kadın erkek eşitliğinden yana olan bir siyasal parti var. O partinin adı Cumhuriyet Halk Partisi'dir." dedi.


"KORKAN AYDIN AYDIN DEĞİLDİR"

Türkiye'nin ileri demokrasi sözleriyle başlayan süreçte polis devleti haline dönüştürüldüğünü öne süren Kılıçdaroğlu, "Üniversiteleri suskun bir Türkiye'yi kabul edebilir miyiz? Medyası özgür olmayan bir Türkiye'yi kabil edebilir miyiz? Milletvekillerinin hapiste olduğu bir Türkiye'yi kabul edebilir miyiz? Akademisyenlerin yazarların hapiste olduğu bir Türkiye'yi kabul edebilir miyiz? Eminim buna önce Bülent Ecevit itiraz ederdi." şeklinde konuştu. Aydınların korktuğu bir Türkiye istemediklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Korkan aydın aydın değildir" diyerek sözlerine şöyle devam etti: "Sesini çıkarmayan sanatçıları da sanatçı kabul etmiyoruz. Burada yürekli sanatçılar geldiler onlara şükran borçluyuz biz. Aydın demek, sanatçı demek elinde meşaleyle toplumun önünde yürüyen insan demektir. Korkup, ‘pısıp' odasına hapsolan kişiye ne okursa ne yazarsa yazsın aydın denemez. Onların pozisyonu farklıdır."


'AK PARTİLİ BELEDİYELER YOLSUZLUKTA İZ BIRAKIR'

Sosyal demokrat belediye deyince akla iz bırakmış sosyal demokrat belediye başkanları geldiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, AK Partili belediyeleri de eleştirdi. Sosyal demokrat belediye denince akla iz bırakmış belediye başkanlarının geldiğini vurgulayan Kemal Kılıçdaroğlu, " Hiçbir AKP'li belediye başkanının iz bıraktığını düşünmeyin, iz bırakmışsa yolsuzluklardan ötürü iz bırakmıştır. İlk metroyu getiren, kazmasını vuran sosyal demokrat bir belediye başkanıdır. Kentsel dönüşümü getiren yaşama geçiren Sosyal demokrat bibr belediyedir. İlk öğrenci yurtlarını açan sosyal demokrat belediyelerdir. Sosyal demokrat belediyeler olmasa zaten parkta olmaz. Her yeşil alanı nasıl apartman dikeriz diye düşünüyorlar. Park yapmak da sosyal demokrat belediyelerin işidir. Meydanlar kentlerde çok önemlidir. Dünyanın bütün metropollerinde büyük meydanlar vardır. Kentin enerjisini boşalttığı alanlardır meydanlar kentin insanların buluştuğu alanlardır meydanlar. Meydansız bir kent olmaz parksız bir kent olamaz, onun için sosyal demokratlar yerel yönetimlerde kalıcı başarılara imza atmışlardır" dedi.


GÖKYÜZÜNE BEYAZ GÜVERCİNLER UÇURDU

Kemal Kılıçdaroğlu Bülent Ecevit Parkı'nın açılışında kurdeleyi törene katılan sanatçılarla birlikte keserken, gökyüzüne beyaz güvercinler uçuruldu. Buradaki açalışın ardından yine Ataşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ataşehir Spor Tesisi, Cumhuriyet Meydanı ve Kız Öğrenci Konukevi'nin açılışını gerçekleştirdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu Kız öğrenci konukevinin açılışından sonra öğrencilerle bir araya gelerek sohbet etti.

EA (ET)