CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Kılıçdaroğlu, "Geçen hafta '28 Şubat'ın mağduru Erbakan'dır. Sen de gidip mağdur edebiyatıyla parsasını toplayıp Erbakan'ı arkadan hançerledin' dedim.Çok rahatsız olmuş beyefendi. 'Sen Erbakan'la helalleştin mi?' diye sordum. Tık yok" dedi.

ÇELİK'İN SÖZLERİNİ ELEŞTİRDİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'i eleştiren Kılıçdaroğlu, "Biz Erbakan'ın ardından rahmet okuduk. Hayattaysa saygı duyar, vefat ettiyse rahmet okuruz. Bizim insanlığımız da ahlakımız da budur. Biz rahmet okuduk, onun yardımcısı çıkıp Erbakan'ı rahmetle ananları 'Ölü seviciler' diye niteledi. Bu ölü sevicilik kültürünü nereden aldın sen? Sen hangi inanca sahipsin? Nereden beslendin sen?" diye konuştu.

'ERBAKAN'IN ARKADAŞLARINDAN HELALLİK AL'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Erbakan'dan helallik almadıysan, Erbakan'ın arkadaşları hayatta git onlardan helallik al. Oğuzhan Asiltürk'ten helallik iste, Şevket Kazan'a git, Recai Kutan var ondan helallik iste. Ama buna yüzün yetmez. Çünkü sen onları arkadan hançerleyen adamsın" dedi.

'EĞİTİM, POLİTİKACILARIN AT KOŞTURDUĞU BİR ALAN DEĞİLDİR'

"Eğitim Yasası, Anayasa'dan daha önemlidir" diyen Kılıçdaroğlu, "Anayasa'ya için bile toplumsal uzlaşı arıyoruz. Meclis Başkanı bölge bölge geziyor.

Eğitimle insanı şekillendirirsiniz, ufkunu açarsınız. Anayasa’da nasıl bir uzlaşma arayışına giriyorsak eğitimde de aynı arayışı yapmalıyız. Bir araya gelmeliyiz. Eğitim konusu iki siyasal partinin ortak mücadele alanı, karşılıklı kutuplaşma alanı olmaktan çıkarılmalı. Peki aynı uzlaşıyı eğitim gibi önemli bir konuda neden aramıyoruz. Burada benim kadar Recep Tayyip Erdoğan'ın da Bahçeli'nin sokaktaki vatandaşın da sorumluluğu var. Eğitim, politikacıların at koşturduğu bir alan değildir. Türkiye'nin en temel sorunu bir kanun teklifiyle gündeme gelebilir mi? Teklif verilirken tartışıldı mı bu? Halkın ne kadar haberi var? Halk istiyor mu? Bilmiyoruz" dedi.

'GELİN BARIŞ İÇİNDEYENİ BİR YASA YAPALIM'

CHP olarak bu konuda bir kamuoyu yoklaması yaptırdıklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Bu araştırmanın sonuçlarını yarın açıklayacağım. Bunu normalde iktidarın yapması gerekirken biz yapıyoruz. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Bu teklif hükümet programında var mı? Yok! Meclis'te oyladığımız Kalkınma Planları'nda var mı? Yok! MEB'in Stratejik Planları'nda var mı? Yok! Altında Bakanlar Kurulu imzası var mı? Yok! Bu kadar temel bir mesele kanun teklifiyle parlementoya gelir mi? Sadece CHP değil AKP'deki vicdanlara sesleniyorum; Bu Türkiye'yi geriye götürür. Benim hiçbir önyargım yok. Uzlaşma çağrısı yapıyorum. Elimi uzatıyorum. Gelin barış içinde, huzur içinde yeni bir yasa yapalım. Bu teklif parlementoya gelince grup başkanvekillerimi aradım ve uzmanların katıldığı bir toplantı organize ettik. 3 üniversitenin eğitim fakültesi dekanı ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu yetkilisi ve özel dersaneciler katıldı. 'Eğitimde bu teklif yasalaşırsa, eğitimde Afrika'nın gerisine düşeriz' diyor uzmanlar. Aynı uzmanlar, bu yasanın neden getirildiğini anlamadıklarını söylediler. Bu teklif yasalaşırsa böyle bir yasası olan dünyadaki tek ülke olacağız."

'8 YILLIK ZORUNLU EĞİTİM 1970'LERDEN GELEN BİR TASARIDIR'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Biz bu yasa teklifini 'Çocuklar din eğitimi alsın diye yaptık' diyorlarsa niye saklıyorsunuz. Çıkıp söyleyin. Çocukların aileleri din eğitimi alsın istiyorsa bunu da tartışalım. Niye korkuyoruz? Bu işte gizli kapaklı iş yapmak çocuklarımıza ihanettir. Eğitim alanına bir cerrah gibi giremezsiniz. Bütün uzmanlıklara gözlerimizi kapatıp, bu teklifi alel acele getirmek doğru değil. 28 Şubat'tan intikam alacağız diyorsanız bu da yanlıştır. 8 yıllık zorunlu eğitim 1970'lerden gelen bir tasarıdır" dedi.

ÖZKOÇ'A TEŞEKKÜR ETTİ

Dün 12 saatlik konuşma yapan CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç'a teşekkür eden Kılıçdaroğlu, "Başbakan eleştirmiş yine. Ya dur da bir düşün! Bir insan gereksiz yere 12 saat konuşur mu? Bir düşün! Cebini düşünüp, halkını düşünmeyen bir anlayıştır bu. Ağaç yaşken eğilir, doğru ama çocuklarımız ağaç değildir. O yüzden 12 saat konuştu arkadaşım. Başka arkadaşlarımda konuşacak. Ta ki Erdoğan ya bu adamlar neden konuşuyor diye vicdanına soruncaya kadar" dedi.