CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Torbalı Belediyesi tarafından 5.5 milyon liraya yaptırılan 10 bin merkerake genişliğinde içinde masal kahramanlarının heykellerinin yer aldığı Masal Dünyası Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi. Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, parkın içinde bir anaokulu olduğunu da belirterek, "Apartman dairelerinde televizyon ve bilgisayar arasına sıkışan çocukların sokağa çıkmasını sağlayacak. İktidar partisinden olmadığımız için destek yok, köstek var. Bizim arkamızda hükümet yok, kapı gibi halkımız var. Halkımızın başını öne eğdirecek bir davranışta bulunmadık, bulunmayacağız" dedi.

"BÖYLE HÜKÜMET HİÇ OLMASIN"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başkan Uygur’un, "Arkamızda hükümet yok" sözlerine dikkat çekerken, şöyle konuştu:

"Aman ha! Böyle, hükümet hiç olmasın. Bir siyasetçi desteğini halktan alır. Halk demokrasilerde en büyük güvencedir. Başımız ağrısa bile halka danışacağız. Halk demokrasilerde en büyük güçtür. Kocaoğlu’nun kapısını çalacaksınız. Çünkü o İzmir’e hizmet etmekten onur duyan yürekli bir belediye başkanımız."

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin Türkiye’ye sağlıklı hizmet getiremediğini, ülkeyi böldüğünü öne sürerek, "Belli kesimlere, belli kişilere ayrıcalık getirdi. Biz herkesi kucaklayarak bu coğrafyada barış içinde yaşamak istiyoruz. Siyasetçi toplumu bölmez ayrıştırmaz. Siyasetçinin görevi alın terine, üreticiye değer vermektir. Nerede sosyal demokrat bir belediye bakanı varsa orada huzur, özgürlük vardır. Ama onlar cep telefonuyla bile konuşmayı neredeyse yasakladılar. Vatandaşta huzur bırakmadılar. Tüm komşularımızla kavgalıyız. Bu ülkede kurucularımız, liderlerimiz bize güzel bir ülke ve şu sözü miras bıraktı; Yurtta da barış, dünyada da barış istiyoruz. Barış huzur varken neden kavga ediyoruz. Yeni bir iklime ihtiyaç var" dedi.

CHP lideri, sosyal demokratların kul hakkı yemediğini savunurken, kurban, zekat parası yemediklerini ifade ederek, " Bize diyorlar ki 'Sizin kilonuz kaç?’ Bizim kilomuz değişmedi aynı. Cebimize yeni cepler eklemedik. Onlar ceplerine yeni cepler ekledi. Kefene bile yeni cep yaparlar bunlar” dedi.

AK Parti belediye Meclis Üyesi Yasemin Yılmaz, törende CHP’ye geçti, rozetini Kılıçdaroğlu taktı.



ED(İÖ/İD)