Uçakla Elazığ’a inen Kılıçdaroğlu, karayolu ile gittiği Malatya’da partililer tarafından coşkuyla karşılandı. Kömürhan Köprüsü üzerinde karşılanan Kılıçdaroğlu, Malatya’ya doğru ilerlerken yolu sık sık partililer tarafından kesildi. İlk olarak Hekimhan İlçesi Hasançelebi Beldesine geçen Kılıçdaroğlu, kendisini karşılamaya gelen vatandaşların sevgi gösterileri altında belediyeye geçti. Belediye Başkanı Mehmet Şerif Yıldırım’ı ziyaret eden Kılıçdaroğlu, belediyenin balkonundan vatandaşlara seslendi. Hükümetin Orta Doğu politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu, “Hiçbir zaman batının egemen güçlerine teslim olmayacağız” dedi.

Bağımsız bir Türkiye’den yana olduklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü; "Batının egemen güçleri Adalet ve Kalkınma Partisine diyorlar ki; Orta Doğudaki ateşi sen ellerinde tut. Benim ellerim yanmasın, senin askerlerin şehit olsun, senin insanların savaşa girsin, ama ben işin kaymağını yiyeyim diyor. CHP olarak buna izin vermeyeceğiz kendi coğrafyamızda da orta doğuda da barışın egemen olması için her türlü mücadeleyi yapmaktan korkmayacağız, çekinmeyeceğiz."

 Ak Parti Hükümetinin 2002’de ülkeyi sıfır terörle devraldığını belirten Kılıçdaroğlu, “Şimdi her gün şehitlerimiz geliyor. Bu tablo bizim kabul edebileceğimiz bir tablo değildir. Bu tabloyu ters düz etmek, Türkiye’de barışı egemen kılmak hiç kimseyi ötekileştirmeden bütün yurttaşlarımızı kucaklamak CHP olarak bizim görevimizdir” diye konuştu.

 Kılıçdaroğlu, Hasançelebi Beldesi ziyaretinin ardından Güzelyurt Beldesi’ne geçerek burada yapımı tamamlanan hizmetlerin açılışına katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu son olarak Hekimhan’da düzenlenen 4'ncü Ceviz, Maden ve Kültür Festivali’ne katılacak. Festival’de CHP Milletvekili Sebahat Akkiraz’da sahne alacak.

 

MP,CÖ (MP/RT)