Malatya’nın Hekimhan İlçesi’nde düzenlenen 4'ncü Ceviz, Maden ve Kültür Festivali’ne katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hükümetin Ortadoğu politikasını sert bir dille eleştirdi.

 Hasançelebi ve Güzelyurt Beldelerinde halkla buluşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu son olarak ilçe merkezinde düzenlenen festival programına katıldı. Halk oyunları ile başlayan festivalde vatandaşlara hitap eden Kılıçdaroğlu, Malatya’da olmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti. Konuşmasında Ak Parti hükümetinin Ortadoğu politikasını eleştiren Kılıçdaroğlu, “Demokrasi diye Irak’a girdiler, 1,5 Milyon insan öldü, binlerce müslüman kadına tecavüz edildi. Şimdi aynı oyun demokrasi adı altında Suriye için oynanmak isteniyor” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Suriye’de demokrasi açısından ciddi sorunların yaşandığını biliyoruz. Elbette ki demokrasi gelmeli, elbette özgürlükler gelmeli. Ama batının egemen güçlerinin dayatmasıyla bir ülkeye demokrasi gelmez. Biz Demokrasiyi her halkın kendi özgür iradesiyle kazanmasını isteriz. Türkiye aynı zamanda bir hukuk devleti olmak zorundadır. Bakın bizim güvenliğimizi sağlayan polis arkadaşlarımız var. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde karşılaştığımız bir olay vardı; Belki hafızalarınızdan silinmiştir. İskenderun Dörtyol’da polislerin suçluymuş gibi sıraya dizilip 'kim vardı bunların içinde, kim sana bir şeyler söyledi' diye o tablo var. O tabloyu biz unutmadık, hafızalarımıza belleklerimize kazıdık. O tablo demokrasiye yakışan bir tablo değildir. O tablo bir hukuk devleti için geçerli olan tablo değildir."

İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediyelerinin metro inşaatlarında yüksek fiyatla iş yaptıklarını ifade eden Kılıçdaroğlu, ellerindeki rakamları açıkladı. Kılıçdaroğlu, 1 kilometrelik metro inşaatını İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 140 milyon Liraya, Ankara Büyükşehir Belediyesinin 90 milyon Liraya, İzmir Büyükşehir Belediyesinin ise 56 milyon Liraya yaptırdığını ifade etti. “Elinizi vicdanınıza koyun” diyen Kılıçdaroğlu, “bütün Türkiye’deki yurttaşlarıma sesleniyorum. Sosyal demokrat bir belediye başkanı, 140 milyon Liraya yapılan bir işi 56 milyon Liraya yapıyor. Neredeyse üçte biri fiyata. 140 milyon Liralık bir metro inşaatı ne demektir biliyor musunuz, İstanbullulara ve bütün Türkiye’ye atılan bir kazık demektir. Sosyal demokrat bir belediye başkanı olmak için kul hakkı yememeyi temel ilke kabul etmek lazım” dedi.

Festivale Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra Genel Başkan Yardımcıları Sezgin Tanrıkulu, Gökhan Günaydın ve Gülseren Onanç, İstanbul Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Sabahat Akkiraz ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'da katıldı. Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra il merkezinde CHP Parti Yönetiminde yer alan Suzan Baydoğan’ın kızının düğün törenine katıldı. Gelin ve Damat’a altın takan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir süre sahne alan sanatçı Latif Doğan’ı izledi.



 MP,CÖ (MP/RT)