Yapılan zamlarla ilgili Kılıçdaroğlu, "Zam her ülkede olabilir. Ama zammın gerekçesi yoksa, halkın vicdanı tarafından kabul edilmiyorsa o zam haklı bir zam, ahlaklı bir zam değildir. Ekonomiyi altın tabak içinde alacaksın. Türkiye'yi krizden Ecevit hükümeti çıkarmıştı, bütün kurumları sağlıklı hale getirmiş. Kötü yönettiğin ekonominin faturasını bu milletin sırtına yıkacaksın, bunu kabul etmiyoruz"dedi.

"ÜLKEYİ GETİRDİĞİ NOKTAYA BAK"

Başbakan Erdoğan'ı eleştiren Kılıçdaroğlu, "Şu ülkeyi getirdiği noktaya bak. Kişisel ihtirasların uğruna bu ülkeyi savaşa sokuyorsun sen. Ayrımcılık sadece bununla olsa. Bir ülkenin başbakanı daha gencecik çocukların okulları arasında ayırım yapabilir mi? O çocukların taze beyinlerine ayrımcılığı nasıl sokuyorsun? İnsanda biraz vicdan olur. Oraya kadar nüfuz ediyor, ayrımcılık yapmak istiyor" diye konuştu.

"ECEVİT'İN TIRNAĞI BİLE OLAMAZSIN"

Kılıçdaroğlu, "Recep Tayyip Erdoğan, sen Bülent Ecevit'in tırnağı bile olamazsın. Unutmayın, bunlar poster hükümetidir. Fotoğraf verirler, arkası farklıdır. İsrail'le kavga ettiler, 'one minute' dediler. Arkadan gittiler, Malatya Kürecik'e İsrail için füze kalkanını kurdular. Dokuz yurttaşımız uluslararası sularda hunharca katledildi. Meclise tezkere mi geldi? Hayır. Brüksel'de otel odalarında 'biz İsrail'le nasıl bir araya gelebiliriz' diye pazarlık yaptılar. Bunlar iki yüzlüdür. Gider fotoğraf çektirirler, ayak ayak üstüne atarlar. Sonra danışmanı gider, 'Aman ha bunların kusurları oldu, kusura bakmayın. Kullanın,

deliğe süpürmeyin' derler. Beyzbol sopasıyla ders alanlar bunlar. Beyzbol sopasıyla ders alacaksın, Bülent Ecevit'in aleyhine konuşacaksın."

DAVUTOĞLU'NA ELEŞTİRİ

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile ilgili olarak Kılıçdaroğlu, "Birileri diyordu ki Davutoğlu için 'Bunun herhalde bir bildiği vardır.' Senin ne bildiğin olacak. Onun bildiği ülkeyi götürüp batağa sürüklemek. Peki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan? Zaten dış politikadan anlamadığı için, 'Herhalde bir bildiği vardır. Bakın önünde de profesör yazıyor. Herhalde Türkiye'yi daha iyi noktaya taşır'.O da onun kuyruğuna takıldı. Şimdi çıkamıyorlar" dedi.