Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Yakup Akkaya ve Bülent Tezcan ile bugün karayolu ile Çorum'da giderken mola veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hancılar Et Lokantası'nda kahvaltı yapıp Çorum İl yöneticileri ile biraraya geldi. Kahvaltıdan sonra gazetecilerin belde belediyelerinin kapanması ile ilgili sorularına yanıt veren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediyelerin kapatılmasının gelişmekte olan demokrasinin bir anlamda önünün kesilmesi anlamına geldiğini söyledi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

"Belde belediyelerinin kapatılması doğru değildir. İçlerinde 100 yıllık belediyeler var. Belediyeler demokrasi, yerel yönetimlerin beşiğidir. Belediyelerin kapanması gelişmekte olan demokrasimizin bir anlamda önünün kesilmesi anlamına gelir. Bir beldede belediyeler kapatılmak isteniyorsa, o belde sakinlerine sormak, referandum yapmak lazım. Belde sakinleri 'kapatılsın' diyorsa kapatılsın. Beldelerinin kapatılmasını istemiyorlarsa kapatılamaz. Avrupa yerel yönetimler özerlik şartı da bunu öngörüyor. Avrupa yerel yönetim özerklik şartı TBMM’de kabul edildiğine göre Anayasa’nın 90'ıncı Maddesine göre de bu kurala bizim uymamız gerekiyor."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İl örgütü ile birlikte kahvaltı yaptıktan sonra Tokat yolu üzerinde bulunan Çorum'un Mecitözü İlçesi’ne de uğradı. Burada partililer tarafından karşılanan Kılıçdaroğlu, ilçe merkezindeki bir kıraathanede kısa süreli vatandaşlarla çay içip etti. Daha sonra Tokat’taki programına katılmak üzere hareket etti.



YK(MS/İD)