Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Balıkesir'in Havran İlçesi'nde 250 kişilik kapalı spor salonunun ve Kültür Merkezi'nin açılışını yaptı, "Her gittiğimiz yerde o kadar çok temel atmayı gerektiren esirimiz var. Her gittiğimiz yerde o kadar çok açılış yapmayı gerektiren eserimiz var ki, biz artık temel atmaya da yetişemiyoruz, açılış yapmaya da yetişemiyoruz" dedi. 

Çanakkale il merkezini ve Çanakkale'nin Gelibolu ve Biga ilçelerini bir dizi ziyaret ve açılış için ziyaret eden Bakan Suat Kılıç, Türkiye'nin son 10 yıldan bu yana gelişme ve kalkınma açısından büyük ilerlemeler kaydettiğini belirten Bakan Kılıç, "Ak Parti iktidarı döneminde, bugünün Türkiye'sini 10 yıl öncesinin Türkiye'sinden daha zengin, daha müreffeh, daha modern, daha kalkınmış bir ülke haline getirmeyi başardık. Bunun için Allah'a şükür ediyoruz. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Çanakkale milletvekillerimiz ile birlikte yoğun bir çalışma temposu içinde çalışıyoruz" dedi.

 Spor salonunun açılış töreninde spor yapan, kaliteli yaşayan, hayatına anlam katan, çok okuyan, araştıran, bilgiyle buluşan nesillerin büyük başarıların altına imza atacaklarını dile getiren Bakan Kılıç şöyle konuştu: "Biz Ak Parti'nin bakanları olarak sahadayız. İki gün önce Konya'daydık, Geçen hafta Gaziantep'teydik. Şuan Havran'dayız, yarın Balıkesir'de olacağız. Sonrası da Allah Kerim. Niye yollardayız? Milletimizin hak ettiği hizmetleri üretebilmek için. Milletimizin beklentilerini cevap verebilmek için. Milletimizin talep ve ihtiyaçlarını karşılayabilmek için. Demokrasi çervevesinde bize güven duyan, sözlerimize değer veren, bizi seçen ve işbaşına getiren insanlarımızın isteklerini yerine getirebilmek için. Girişte bizi karşılayan sporcu gençlerimizin ve yavrularımızın daha güçlü bir geleceği inşa temlerini sağlayabilmek için. Biz gece gündüz demeden geleceği inşa etmeye çalışan dev gibi kadroyuz. İşte, hava karardı, salonu açacağız. Balıkesir'e hareket edeceğiz, yarın da Balıkesir'de olacağız. Yorgunluktan üzerimizde zerrece bir hiz yok. Biliyoruz ki, milletimizin duası, milletimizin desteği, milletimizin himmeti bizimle birliktedir" diye konuştu.

Bakan Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizler aldığımız eğitimlerle milletimizin bize sunduğu imkanlar çerçevesinde en iyisini yapmaya gayret ederek, bugünün Türkiye'sini 10 yıl öncesinin Türkiye'sinden daha zengin, daha müreffeh, daha modern, daha kalkınmış bir ülke haline getirmeyi başardık. İnanıyoruz ki arkadan gelen gençlerimiz bizden daha iyi eğitim alarak, daha da iyisini yapacaklar. Daha sağlam bir ekonomik düzene, daha kuvvetli bir alt yapıya, daha sağlam bir üst yapıya giden yolda çok daha büyük hamlelerin sahibi olacaklar."

Kapalı spor salonun açılış kurdelasını kesen Bakan Kılıç, Havran'da faal olan tüm spor kulüplerinin ihtiyaç duyduğu malzemelerin sağlanacağını ancak kendisinin tek isteğinin salonun gençlerin kullanımına açılması olduğu gerektiğine vurgu yaptı. Bakan Kılıç, "Yeter ki sizler çalışın. Havran'ın, Edremit'in tüm kulüpleri bu tesislerden 24 saat istifade etsin. Devletimizin imkanları var, boş durarak tesisler eskitilmesin, çok çalışarak, çalıştırılarak eskitilsin. Eskiyen yerlerini de ben tamir ettireceğim" dedi.

Açılışta bir konuşma yapan Havran Kaymakamı Yasin Öztürk ise, tesisin 250 kişi kapasiteli olduğunu ve inşasına 2012 yılı başında başlandığını belirtti, spor salonunun 796 bin liraya mal olduğunu bildirdi. Bakan Kılıç, konuşmaların ardından, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ve Ak Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınlıoğlu ile kurdeleyi keserek, salonun açılışını yaptı. Törene, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Balıkesir Ak Parti Milletvekili Ali Aydınlıoğlu, Havran Kaymakamı Yasin Öztürk, Edremit Kaymakamı Osman Tunç, Balıkesir'in MHP'li Belediye Başkanı İsmail Ok, Havran'ın Ak Partili Belediye Başkanı Hasan Lofcalı, daire müdürleri, Ak Partili yerel yöneciler ve diğer yetkililer katıldı.

Spor salonun açılışından sonra Kültür Merkezi'nin de açılışını yapan Bakan Suat Kılıç, karayolu ile Balıkesir'e hareket etti.

 

Ahmet ERTAN/ HAVRAN,(Balıkesir),