Çanakkale programına Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı ile devam eden Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, burada şehitlikleri ziyaret etti. Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Ak Parti Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir ile helikopterle Gelibolu Yarımadası'na geçen Bakan Kılıç ilk olarak Şehitler Abidesi'ni gezdi. Buraya gelen ziyaretçilerle bir süre sohbet eden Bakan Kılıç, tören alanındaki Atatürk anıtına çelenk koydu. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasının ardından Bakan Kılıç Şehitlik Şeref defterini imzaladı. Bakan Kılıç, Şeref Defteri'ne öncelikle, İstiklal Marşı’nın şairi Mehmet Akif Ersoy'un 'Çanakkale Şehitlerine' adlı şiirinden bazı dizeler yazdı. Bakan Kılıç, şiirin yanı sıra şehitlik defterine, “Ruhun şad olsun Mehmet Akif. Öyle bir yazdın ki hiç kimsede Çanakkale şehitleri için yazacak bir takat bırakmadın. Ruhunuz şad olsun yaşatmak için ölüme koşan yiğitler. Mekanınız cennet olsun. Size Fatiha okurken gölgenize sığınıyor ve sizden şefaat diliyoruz' diye not düştü.

Bakan Kılıç ve beraberindekiler ardından Sembolik Türk Şehitliği girişindeki 'Meçhul Asker' mezarı ile şehitliklere karanfil bıraktı. Şehitler Abidesi ziyaretini tamamlayan Suat Kılıç, helikopterle Kabatepe bölgesindeki Çanakkale Destanı Tanıtım Merkezi'ne geçti. Bölgede bulunan yerli ve yabancı öğrencilerle sohbet eden Kılıç ile beraberindekiler merkezi ziyaret etti. Yetkililerden bilgi alan Bakan Kılıç, hologram ve film tekniği kullanılarak hazırlanan, görsel öğelerinin izlenebilmesi için 3 boyutlu gözlüklerin de kullanıldığı 11 odadaki simülasyon gösterimlerini izledi.

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gelibolu Yarımadası ziyaretinin ardından helikopterle Biga İlçesi’ne geçti. Biga Atatürk Anadolu Lisesi bahçesi yanındaki araziye 2 katlı olarak yapılan 300 kişi kapasiteli ve 1300 metrekare kapalı alana sahip spor salonunun açılışını yaptı. Ardından spor salonunu gezip incelemelerde bulundu. Bakan Kılıç'a, amatör kümede mücadele eden Adaspor ve Bigaspor'un formalarının yanı sıra kıspet minyatürü ve bir de ok hediye edildi. Kılıç, daha sonra helikopterle Balıkesir'in Havran İlçesi’ne gitti.



 DHA (İÖ/RT)