Dünyanın farklı ülkelerinde düzenlenen yarışma ve organizasyonlara davet edilen Bursa Kılıç- Kalkan Halk Oyunları Derneği, başta Avrupa olmak üzere Uzakdoğu’ya kadar uzanan geniş bir coğrafyada kültür elçisi olarak faaliyet gösteriyor. Müziksiz dans gösterisiyle yabancıların büyük hayranlığını kazanan dernek, son olarak Bursa Valiliği'nin desteğiyle 3- 8 Temmuz tarihleri arasında İngiltere Llangollen’de düzenlenen halk oyunları yarışmasına katıldı. Kılıç- Kalkan Halk Oyunları Derneği, 52 yıl önce dünya birinciliği elde edilen yarışmadan yıllar sonra yine aynı coşku ve gururla döndü.

Bursa Kılıç- Kalkan Halk Oyunları Derneği Başkanı Metin Dikerel, derneğin 1956’dan bu yana kentin tanıtımı için çalışmalarına devam ettiğini belirterek, son yıllarda pek çok ülkeden davet alarak çeşitli organizasyonlara katıldıklarını söyledi. Bu yıl sırasıyla 17- 26 Haziran tarihler arasında Mehter Takımı ile birlikte Hong Kong’da düzenlenen 'Dünya Askeri Bandolar Yarışması' ve 22 Haziran- 1 Temmuz tarihleri arasında da İngiltere Londra’da yapılan en büyük Anadolu festivali 'Festi Culture'de Bursa’yı temsil ettiklerini anlatan Dikerel, son olarak İngiltere Llangollen’de dünya birinciliği kazandıklarını kaydetti.

Metin Dikerel, Llangollen’de kazanılan birinciliğin çok büyük bir anlam taşıdığını ifade etti. Dikerel, "Bizlerin yıllardır rüyalarını süsleyen, onun hayaliyle yaşadığımız, ağabeylerimizin 1960 yılında tam 52 sene önce dünya birinciliği kazandığı Llangollen/İngiltere’de yapılacak yarışmada birincilik bayrağını taşımaktı. Yarışmada 40 civarında ülke vardı, bizim birinciliğimiz açıklandığında yer yerinden oynadı, havalara uçtuk. 52 yıl sonra bu birinciliği tekrar kazanarak şehrimize armağan etmenin mutluluğu içindeyiz" dedi.