İ.Ş.’nin yöntemine göre geçen yıllardaki hırsızlıkları da inceleyen polis, sanığın Milli Savunma eski Bakanı Vecdi Gönül’ün Psikiyatri Profesörü oğlu Ali Saffet Gönül ile Konak Belediyesi eski Başkanı Ahmet Sarışın’ın evinden de hırsızlık yaptığını belirledi. Bu hırsızlıklarla ilgili hazırlanan yeni soruşturma dosyaları da savcılığa gönderildi.

Geçen kasım ayında, Bostanlı’da meydana gelen hırsızlık olayıyla ilgili araştırma yapan polis, çelik kapının anahtar takılan bölümünün hemen üstünde ince bir delik bulunduğu fark etti. Hırsızın 1 milimetre çapındaki kıl matkap kullanarak burayı deldiği, sert çelik tel yardımıyla da kapıyı açarak içeriye girdiği saptandı. Hırsızın çıkarken de deliğin üzerini kilit çerçevesiyle belli olmayacak şekilde kapattığı ve eve giriş yöntemini gizlediği ortaya çıktı. Evdeki ipucu araştırmalarının ardından Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, kimliğini belirledikleri şüpheli İ.Ş.’yi, Girne Caddesi üzerinde bir otomobilde yakaladı. İ.Ş.’nin yanında, çalıntı altınların yanı sıra hırsızlık sırasında kullandığı matkap, 1 milimetrelik matkap ucu ve çeşitli malzemeler ele geçirildi.

AYNI YÖNTEMLE 15 EVDEN 296 BİN TL ÇALMIŞ

İ.Ş.’nin, kıl matkap yöntemiyle kapıları açtıktan sonra girdiği evlerdeki eşyaları da düzenli bıraktığı için ev sahiplerinin uzun süre hırsızlık olayının farkına varamadığı belirtildi. İ.Ş.’nin son girdiği D.E.’ye ait evden yaklaşık 17 bin TL’lik altın takı çaldığı öne sürüldü. İ.Ş.’nin, 15 evden toplam 296 bin TL’lik hırsızlık yaptığı kaydedildi.

TANIDIK KURBANLAR ORTAYA ÇIKTI

İşlemlerin ardından sevk edildiği adliyede tutuklanan İ.Ş.’nin hırsızlık yöntemine göre geçen yıllarda İzmir’de yapılan hırsızlıklar bir kez daha gözden geçirildi. Hırsızlık Bürosu ekiplerinin bu yöndeki araştırmaları, İ.Ş.’nin tanıdık kurbanlarını da ortaya çıkardı. İ.Ş.’nin 2011 yılının Haziran ayında Basın Sitesi semtinde, Milli Savunma Eski Bakanı Vecdi Gönül’ün Türkiye’de ve dünyada birçok ülkede psikiyatri alanında dersler veren oğlu Prof. Dr. Ali Saffet Gönül ile Konak Belediye eski Başkanı Ahmet Sarışın’ın evine de aynı yöntemle girerek yüksek miktarda ziynet eşyası ve para çaldığı belirlendi.

YENİ SUÇLARLA İLGİLİ DE FEZLEKE HAZIRLANDI

İ.Ş.’nin, Prof. Dr. Ali Saffet Gönül ile Ahmet Sarışın’ın evine de girdiğinin ortaya çıkmasıyla, polis yeniden soruşturma başlattı. O evlerden de hırsızlık yapan kişinin İ.Ş. olduğunu öne süren delilerle birlikte hazırlanan fezlekeler, savcılığa gönderildi. İ.Ş. hakkında, bu hırsızlıklarla ilgili de dava açılmasının beklendiği bildirildi.



TY(İÖ/COŞ)