Safranbolu'nun İnceçay Köyü Şabanlar Mahallesi'nde oturan Fatma Özenir, saat 11.00 sıralarında evden 1 kilometre uzaklıktaki bahçelerine kestane toplamak için çıkarken, torunu Nuri Özenir arkasından gelmeye başladı. Evden 50 metre uzaklaşan Fatma Özenir, torununun geri dönmesini isteyerek, bahçeye gitti. Yaklaşık 15 dakika sonra 21 yaşındaki Tuğba Özenir çocuğunu aramak için dışarıya çıktı. Çocuğunu bulamayan Tuğba Özenir evde kayınvalidesinin dönmesini bekledi. Fatma Özenir'in çocuğu geri dönmesi için eve yolladığını söylemesi üzerine köylülere haber verildi.

Saat 16.00 sıralarına kadar küçük çocuğu arayan köylüler, bir sonuç alamayınca jandarmaya haber verdi. İl Afet Acil Durum Müdürlüğü ekipleri ve jandarma köy çevresinde arama başlattı. 13 hanelik köyde arama kurtarma köpeği ile evler, bodrum katları, bahçe sulamasında kullanılan su havuzları arandı. Havuzdaki sular boşaltılırken, köydeki aramalarda bir sonuç alınamadı. Köy yakınındaki  ormanlık alanda çalışmalar sürdürülüyor.

KIZINA SALDIRDI

Akşam sıralarında köy meydanına inen Tuğba Özenir, "Ciğerim,yüreğim yanıyor" diye feryat ederek ağlarken, çocuğunun bulunmasını istedi. Tuğba Özenir'in annesi, kızına "Düşmanın kim? Ben biliyorum saklayanı" diye saldırdı. Jandarma ve köylülerin araya girmesiyle kızına saldıran anne sakinleştirilmeye çalışıldı. Jandarma anneanneyi olay yerinden uzaklaştırdı.

Tuğba Özenir oğlunun bahçeye giden babaannesinin peşinden gittiğini belirterek, "Daha sonra babaannesi tarafından evimizin yakınlarına kadar geri getirilmiş, orada bırakılmış. Çocuğumu ararken 15 dakika sonra babaannesi geldi. Genellikle amcasının evine gidiyordu. Ama oda evinde yoktu" dedi.

55 yaşındaki babaanne Fatma Özenir ise, "Peşimden geliyordu. Gelmesini istemediğim için elinden tutup evin yakınlarına kadar getirdim ve eve gitmesini söyledim. Çikolatayı da çok sevdiği için 'Git eve deden sana çikolata versin' dedim. 'Ormanda kaybolursun, kurt kapar gelme' dedim. Eve girmişti. Bende bahçeye doğru gittim. Tekrar peşimden geldiğini söylüyorlar" diye konuştu.

DAHA ÖNCE DE KAYBOLMUŞ

28 yaşındaki baba Mehmet Özenir, "Her yeri aradık. Bakmadığımız yer kalmadı. Geçtiğimiz günlerde kaybolmuştu. Ama o zaman harmandan çıkmıştı. Şimdi her yere baktık ama yok" dedi.

BD (MÇ/SSA)