CHP'nin şiddet ve terör konusundaki anlayışının berrak olduğunu belirten Keskin, "Bütün sorunların demokrasi içerisinde şiddete başvurulmadan herkesin Türkiye Cumhuriyeti'nin eşit vatandaşları olduğu anlayışını toplumumuza yayılarak hepimizin barış içerisinde yaşamasını sağlayacak bir siyasi çerçevenin hayata geçmesini öngören bir partiyiz. Hüseyin Aygün'ün yapmış olduğu açıklamalar CHP'nin hükmü şahsiyetini bağlamaz. Kaldı ki yapılmış olan açıklamaların bir kısmı insani boyutta açıklamalardır. 48 saat gözetim altında kalmanın getirdiği moral bozukluğunun, moral çöküntüsünün ortaya çıkardığı değerlendirmelerdir. Birtakım şeyler de söylenmediği halde söylenmiş gibi basına yansıtılmıştır ve bu konuda siyasal iktidara yakın olan basın kuruluşları maalesef iktidarın müfreze kolu gibi yayın yaparak CHP'yi köşeye sıkıştırmaya çalışmaktadır" dedi.

Keskin, terör konusundaki çözümün adresini TBMM olarak gördüğünü ifade edip, "Başkaları gibi çözümü Oslo'da aramıyoruz. Başkaları gibi terör örgütünün mensupları ile görüşerek Türkiye'nin temel sorununa çözüm üretme anlayışı içerisinde değiliz. Bu konudaki en yakın yapmış olduğumuz girişim TBMM'nin 14 Ağustos'ta toplanmasına yönelik girişimimizdir. Bizi terörle özdeşleştirmeye çalışan muhalefet partisi ve iktidar partisi maalesef TBMM'ye gelmeyerek bu konunun TBMM zemininde çözülmesi için gerekli girişimlerin atıl kalmasını sağlamıştır. Şiddetle ilişkimiz yoktur. Şiddetin karşısındayız. Şiddet örgütü ile de en küçük bir organik ilişkimiz olmamıştır" diye konuştu.

ARINÇ'A YÜKLENDİ

Hükümetin, PKK'nın temsilcileri ile yurt içinde ve yurt dışında görüştüğünü iddia eden Keskin, "Özellikle Başbakan'ın ve Başbakan Yardımcısı'nın bu konudaki yaklaşımları gündemi saklamaya CHP'yi köşeye sıkıştırmaya yönelik açıklamalardır, ciddiyetten de uzaktır. Özellikle Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç her zaman yaptığı gibi düğün evinde tefçiliğe bazen de ölü evinde yasçılığa soyunarak CHP'yi suçlamaya kalkmaktadır. CHP'nin verilemeyecek hesabı yoktur" dedi.

Açıklamanın sona ermesinin ardından Ak Parti Denizli Milletvekili Bilal Uçar, CHP İl Başkanlığı'nı ziyaret ederek Keskin ve Cihaner başta olmak üzere partililerin bayramlarını kutladı.

RÇ (YY/SSA) (FOTOĞRAF)