KESK üyesi yaklaşık 30 kişi, sabah saatlerinde Asfalt Caddesi üzerinde bir araya gelip sloganlar eşliğinde aynı cadde üzerindeki AK Parti binasına doğru yürüyüşe geçti. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı yürüyüş sırasında, hükümet aleyhine slogan atan kalabalık adına AK Parti önünde Eğitim- Sen Gölbaşı Temsilcisi Harun Uçar basın açıklaması yaptı. AK Parti iktidarının kendisini muhalefet eden her kesimi baskı altına alıp, sindirerek korku imparatorluğu yaratmaya çalıştığını ileri süren Uçar, şöyle konuştu:

"KESK üzerinde yoğunlaşan baskılarla yıllardır sürdürülen fiili ve meşru mücadelenin engellenmek istenmesi ve 9 ay kadın yönetici ve üyemizin tutuklanması ile sonuçlanan operasyonda bu baskı politikasının bir parçasıdır. Gözaltına alınan KESK'li kadın yönetici ve üyeler hem savcılık hem mahkemede yapılan sorgulamalarda, 21 Aralık grevi, 8 Mart eylem etkinlikler, KESK üyeleri hakkında açılan davalara katılmak, eğitim ve sağlık hakkı konusunda düzenlenen toplantı ve panellere katılmak gibi konuların soruşturmanın konusu haline getirilmesi dehşet vericidir. AKP iktidarın yaptığı her icraat, attığı her adım bu ülkenin üzerine çöken karanlığı daha da artırıyor. Mevcut iktidar eğitimde yapmak istediği karanlık uygulamaları dindar nesil yetiştirme adına yavaş yavaş hayata geçirmeye çalışıyor."

Yapılan basın açıklamasının ardından KESK üyeleri yanlarında getirdikleri siyah çelengi AK Parti ilçe binası önüne bıraktıktan sonra olaysız dağıldı.



AK(HK/SS)