Sayıları 60'ı bulan KESK üyesi kadınların oluşturduğu grup, saat 13.00'de Antalya Kapalı Yol'dan yürüyüş başlattı. '8 Mart Resmi Tatil Olsun' yazılı pankart ve 'Karanlığa teslim olmayacağız', 'Suskun toplum olmayacağız' yazılı dövizler taşıyan grup, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Attalos Heykeli önüne kadar yürüdükten sonra basına açıklama yaptı.

Grup adına açıklamayı okuyan KESK Antalya Şubeleri Platformu Sekreteri Dilek Eldeniz, Kadın ve Eşitlik Bakanlığı'nın kurulması için alanlara çıktıklarını söyledi. Kadınların birlik, mücadele ve dayanışma gününde taleplerini dile getirmek, her türlü baskı ve sömürüye karşı çıkmak, 8 Mart'ın resmi tatil ilan edilmesi için alanlarda olduklarını anlatan Eldeniz, kadın emeğine dönük saldırıların yoğun olarak sürdürüldüğünü belirterek, şöyle dedi:

"Her gün 5 kadın öldürülürken biz kadınlardan sesimizi kısmamız ve kimliğimizin aile varlığı ile özdeş tutulmasını kabullenmemiz isteniyor. Ataerkil; bizi kadınlık ve erkeklik rolleri çerçevesinde yargıda, evde, sokakta, iş yaşamında, annelik, babalık, karılık, kocalık, oğulluk ve kız çocukluğu üzerinden yeniden tarif ediyor. Bizler her gün kadınların erkekler tarafından öldürüldüğü, kadın cinayetlerinin magazinleştirildiği, cinsel saldırı, tecavüz mağdurlarının giydiği eteğin boyu nedeniyle tecavüzün gerekçesi olarak gösterildiği bir ülkede yaşayan kadınlarız. Koruma taleplerini yerine getirmeyen savcılar, koca şiddetinden kaçıp karakola sığınan kadınları eve gönderen polis, erkek adaleti uygulayan mahkemeler, gerekli düzenlemeleri yapmayan devlet kadını şiddetten ve ölümden koruyamıyor."



ÖE(SU/İD)