KESK üyesi yaklaşık 60 kişi öğle saatlerinde Ahmet Bahçıvan İş Merkezi'nde toplandı.  Polis basın açıklamasının yapıldığı bölgede geniş güvenlik önlemi aldı. Grup üyeleri ellerinde 'Dün Evren bugün Erdoğan’, 'Savaşa hayır’, 'Dayan memleket dayan’, 'Barış her dilde güzeldir’, 'Zam zulüm işkence işte AKP’,  yazılı dövizleri açıp bir süre alkış ve zılgıt çaldıktan sonra basın açıklamasına geçildi. Son günlerde Türkiye’de ve dünyada savaş ve şiddet ortamlarının arttığına dikkat çeken KESK dönem sözcüsü İsmet Karadağ, şunları söyledi:

"Ülkemiz AKP yönetiminde her geçen gün derin bir karanlığın içine itilmektedir. Halka daha fazla baskı ve sömürüden başka bir şey sunmayan AKP hükümeti, her zaman olduğu gibi yine emekçilerin aşına, işine göz koymakta, insanca yaşam koşullarını ellerinden almaktadır. Daha fazla sömürü ve kar peşinde koşan bir avuç zorbadan ibaret küresel sermayenin talepleri ile emekçilerin sırtındaki yük her geçen gün katlanmaktadır. AKP hükümeti eli ile dayatılan bu uygulamalar, elektriğe, doğalgaza, ulaşıma yapılan zamlarla birlikte artık tahammül edilmesi mümkün olmayan bir noktaya gelmiştir."

Adaletsizlik, haksızlık, işsizlik, pahalılık ve yoksulluğa karşı ezilenlerin, haksızlığa uğrayanların sesinin artık bir çığlığa dönüştüğünü ifade eden Karadağ, "Hükümet 'İlleri demokrasi' adı altında giderek daha fazla otoriterleşen bir rejim inşa ediyor. Türkiye bir açık hava hapishanesine çevriliyor. Ülkemiz ABD emirleriyle Ortadoğu’da bölgesel bir savaşın üssü haline getiriliyor."

Basın açıklaması ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapan grup alandan ayrıldı.


AL,ÖP(HK/İD)