Altındağ İlçesi'ne bağlı Plevne Mahallesi’nde market işleten Ayşe Demir’i geçen cuma günü saat 13.30'da 27 yerinden bıçakladıktan sonra kafasını kesip kaçan 'Kuşçu' lakaplı işsiz Ahmet Ö.'nün poşete koyduğu kesik başla 12 saat boyunca kentte dolaştığı ortaya çıktı. Yapılan bütün aramalara rağmen cinayet zanlısı ile kesik kafayı bulamayan cinayet büro dedektifleri, 2 çocuk babası Ahmet Ö.’nün güvenlikçi olarak çalışan oğlu Burak Ö.'ye ulaştı.

Babasını telefonla arayan Burak Ö. önce yerini sordu, sonra da kendisine yardımcı olmak istediğini söyledi. Baba Ahmet Ö., 'Daha işim bitmedi. Dört yıl önce tartıştığım komşumuz Perihan’ı da öldürüp öyle geleceğim' dedi. Bunun üzerine polis harekete geçerek mahalledeki Perihan T. ile aynı adı taşıyan 5 kadını koruma altına alarak, ikinci bir vahşeti önledi.

12 SAAT DOLAŞTI

Ardından Burak T. babasına, "Baba polis senin peşinde, gel ben sana yardımcı olacağım. Seni yurt dışına kaçıracağım" diyerek Dışkapı Köprüsü’nün altında buluşmaya ikna etti. Ulus, Sıhhiye ve Kızılay istikametinde 12 saat boyunca kesik kafayla dolaşan zanlı Ahmet Ö. oğluyla randevulaştığı köprünün altına saat 01.30'da geldiğinde, pusu kuran polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

'KAN SÜZÜLÜNCE POŞETE KOYDUM'

Psikolojik sorunları olduğu belirtilen zanlının emniyetteki sorgusunda, "Markette Ayşe Demir’le tartıştık. Beni iteleyince zoruma gitti. Ben de öldürdüm. Kestiğim kafadan kanlar süzülünce poşete koydum. Koltuğumun altına saklayarak, gezdim. Yanımda kafa olduğunun farkında bile değildim. Sonra aklıma geldi, madem cinayet işledim Perihan’la da 4 yıl önce tartışmıştım. Onu da öldürüyim dedim" dediği iddia edildi.

Ahmet Ö., dün çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.