Alanya'ya 10 günlük kampa gelen Edirne Bölgesel Amatör Lig 12'nci Grup ilk yarı lideri Keşanspor kafilesini taşıyan otobüs 7 Ocak 2012'de devrilmiş, futbolcular 20 yaşındaki Güner Yıldız ile 21 yaşındaki Can Çetinkaya ölmüş, 22 futbolcu da yaralanmıştı.

Kazayla ilgili davanın görülmesine Antalya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Savcının, TCK/85-2 maddesi gereğince 'taksirle öldürme' suçundan 3 yıldan 15 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istediği tutuklu yargılanan otobüs sürücüsü Gökhan Erkaya'nın kazada asli kusurlu sayılması gerektiği belirtildi.

İddianamede, otobüsün takografında yapılan bilirkişi incelemesinde kaza sırasında otobüsün hızının iddia edildiği gibi 64 kilometre değil, 85 kilometre olduğu belirlendiğine yer verildi.

Duruşmada söz alan sürücü Gökhan Erkaya ve avukatı, bilirkişi raporuna itiraz ederek, otobüsün hızının yeniden belirlenmesi için yeni bir bilirkişi raporu alınmasını istedi. Erkaya ve avukatı, 50 kilometre hız sınırı levhası ve sağa dönüş levhasının kazanın meydana geldiği yere sonradan monte edildiğini, tüm tanıkların kaza sırasında otobüsün 64 kilometre hızda olduğunu ve bununla ilgili kazadan hemen önce çekilen kamera görüntüsünün bulunduğunu söyledi.

Duruşmaya tanık olarak futbolculardan Kadir Yıldırım katıldı. Yıldırım, "Kazada belim kırıldı. Otobüs önce sola doğru sonra sağa doğru hızla kaydı ve devrildi. Ayakta olduğum için savruldum. Otobüsün hızı kaza anında 64 kilometreydi" dedi.

Mahkeme otobüs sürücüsü Gökhan Erkaya'nın tahliye talebini reddetti. Ayrıca mahkeme tanıkların talimatla alınacak ifadelerinin mahkemeye ulaşmasının ve otobüsü üreten firmadan istenen teknik raporun beklenmesine karar vererek duruşmayı 30 Temmuz'a erteledi.