Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında dün akşam Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Ardından da Kuran-ı Kerim okundu. Programa davetli gelen Yunanistan'ın Gümülcine kentinin seçilmiş müftüsü İbrahim Şerif, "Allah, cümlemize Hz. Peygamber’in İslam kardeşliğini ve onun doğumunu anmak, onun bizlere önerdiği ve öğrettiği kardeşliği anlamayı idrak etmeyi cümlemize nasip etsin. Ben, Batı Trakya’dan, Gümülcine’den geldim. Bizler, bundan tam 100 sene önce, 1912 yılında Osmanlı topraklarından koparılmış ve Yunanistan’a 1923 yılında azınlık olarak bırakılmış, dili, kültürü, inancı, akidesi aynı sizin gibi olan 150 bin Müslüman Türk olarak yaşamaktayız" dedi.

Edirne Müftüsü Ömer Taşçıoğlu ise "Hz. Peygamber’in doğumunu anacağız. Onun için ne yapsak, ne etsek yeridir. Buradan Gümülcine’deki kardeşlerimize de selam ediyoruz" diye konuştu.

Program kapsamında anaokulu öğrencileri öğrendikleri duaları okudu. Etkinlikte Seydi Köyü Peygamber Gülleri Tiyatro Grubu’nun gösterisi büyük ilgi gördü. Tiyatro grubunun gösterilerinin sonunda Mustafa Kemal Atatürk’ün, "O, Allah'ın birinci ve en büyük kuludur. O'nun izinden bugün milyonlarca insan yürüyor. Benim, senin adın silinir fakat sonuca kadar O, ölümsüzdür" sözünün yazılı olduğu pankartı açması uzun süre alkışlandı.

Etkinlik, Gaziosman Paşa Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Kadir Özköse tarafından verilen 'Hz. Peygamber, kardeşlik ahlakı ve kardeşlik hukuku' konulu konferans ile son buldu.



ÜY(LK/CK)