Olay, dün akşam saat 23.00 sıralarında meydana geldi. Altıntaş Köyü'nden bir süre önce Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi’ne taşınan evli ve 2 çocuk babası Ahmet Uçurum, süt topladığı 15 LE 600 plakalı tankerle köye geldi ve park ettiği aracın içinde 61 yaşındaki Yılmaz Sarıçan ile sohbet etmeye başladı. Daha önce eşlerinin kavga etmesi nedeniyle husumetli olduğu Ali İhsan A., Uçurum’un süt toplama yerinin önünde olduğunu duyunca av tüfeğini alarak buraya gitti ve onunla tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Ali İhsan A. yanında bulunan tüfeğiyle park halindeki süt tankerinin şoför mahallinde oturan Ahmet Uçurum’a açık olan camdan bir el ateş etti. Uçurum, boynuna ve omzuna isabet eden saçmalar nedeniyle kanlar içinde kaldı. Olayın ardından Ali İhsan A tüfeğini su dolu bir çukura atıp kaçarken, Yılmaz Sarıçan ise durumu sağlık ekipleri ve jandarmaya bildirdi.

Olay yerine gelen sağlık ekipleri Ahmet Uçurum’un yaşamını yitirdiğini belirledi. Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri ise olayın ardından kaçan Ali İhsan A’yı köydeki evinde yakalayarak, gözaltına aldı.

Çukurdaki tüfeği itfaiye ekipleri çıkartırken, Uçurum’un cesedi, savcı ve jandarmanın yaptığı incelemenin ardından otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Soruşturma sürüyor.



ÜY(LK/CK)



Ali İhsan A.: Aktaş