Uzun yıllar müzikal olarak sahnelendikten sonra televizyon dizisi olarak Türk izleyicisiyle buluşan 'Keşanlı Ali Destanı'nın yazarı Haldun Taner için 2002 yılında Keşan’da dönemin Belediye Başkanı MHP’li Mustafa Ürek tarafından Aşağı Zaferiye Mahallesi’nde park yaptırıldı. İçerisinde Haldun Taner'in büstünün de yer aldığı parkın açılışına yazarın eşi Demet Taner de katıldı.

KADERİNE TERK EDİLDİ

Bir dönem vatandaşların uğrak yeri haline gelen park, bir süre sonra kaderine terk edildi. İhale yoluyla kiralanan parkın oturma alanları ve ışıklandırma sistemi bakımsızlık nedeniyle kullanılamaz hale geldi. Park içerisinde çöp yığınları oluşurken, Haldun Taner’in özgeçmişinin yazılı olduğu pano da parçalandı. Büstün üzerindeki yazılar da zamanla silindi. Parkın bakıma alınarak eski haline kavuşturulması gerektiğini söyleyen çevre sakinleri, ortaya çıkan manzaranın Keşan'a yakışmadığını belirtti.

İŞLETMECİ GEREKLİ BAKIMLARI YAPMADI

Haldun Taner Parkı’nın işletmeci tarafından gerekli bakımların yapılmadığı için atıl vaziyette olduğunu söyleyen Keşan Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Deniz Doğan, parkın iyileştirilmesi için proje hazırladıklarını söyledi. Parkın belediyenin sorumluluğunda olmadığını ifade eden Doğan, "İçerisinde büfe, kafeterya olan parkları işletmeye veriyoruz. Haldun Taner Parkı’nı da kiraya verdik. Ancak işletmecisi tarafından gerekli bakımlar maalesef yapılmıyor. Parktaki ışıklandırma ve yürüyüş yolları yeniden düzenlenecek. Ayrıca, Haldun Taner’in büstü ve biyografisinin yer aldığı kısmın da yeniden düzenlenmesi gerekebilir. İnsanların parkın bu haline üzüldüğünü biliyoruz. Parka, gerekli bakımları yaparak, Keşan’a yakışır bir park haline gelmesini sağlayacağız" dedi.



ÜY(LK/CK)