Talas İlçesi'ne bağlı Kepez Zafer Mahallesi'nde oturan 24 kişi, 3 ay önce çalışmak için  Kerbela'ya gitti. İşçilerden 20 gündür haber alamayan aileler endişeli bekleyiş içine girdi. Yakınlarının haber alamadığı 24 kişinin vize almadan çalıştıkları ve ikametgah belgeleri bulunmadığı gerekçesiyle tutuklandıkları ortaya çıktı. 

Çalışmaya gidenlerden inşaat işçisi baba Serdal ile oğlu Ömer Erdoğan'ın evinde gözyaşı döken eşi Ayşe Erdoğan, şöyle dedi:

"Günlerdir kocam ve oğlumdan bir haber alamadık. Gözümüze uyku girmedi. Tutuklu oldukları haberini aldık. Cumhurbaşkanı hemşehrimiz, devreye girsin ve başta kocam ile oğlum ve 22 arkadaşları salıverilsin.''

Kayınbabası ve eşi Ömer'in tutuklandığını öğrenince çok şaşırdığını belirten Esra Erdoğan'da kucağındaki 6 aylık bebeği Serdal'ı göstererek, ''Ytkililer bir an önce 24 kişiyi salıversin. Bizler de yakınlarımıza kavuşalım. Hepimiz çok büyük üzüntü içindeyiz'' diye  konuştu. 

Halen Kerbela kentinde tutuklu bulundukları ve Dışişleri Bakanlığı'nın salıverilmeleri konusunda girişimde bulunduğu 24 işçiden önce 10'nun Irak'a gittiği diğer 14 kişinin ise Ankara'daki bir inşaat şirketi aracılığıyla Kerbela'ya gittikleri ifade edildi.

İŞÇİLERİN İSİMLERİ

Talas İlçesi'ne bağlı Kepez Zafer Mahallesi'nde oturan 3 ay önce çalışmak için Irak’ın Kerbela kentine giden ve tutuklandıkları belirlenen inşaat işçilerinin isimleri şöyle:

Tuncay Altunbaş, Mehmet Altunbaş, Orhan Altunbaş, Ahmet Altunbaş, Ekrem Gölbaşı, Serdal Erdoğan, Ömer Erdoğan, Ender Eraydın Şahin, Mithat Şahin, Muhsin Demirezen, Cengiz Demirezen, Murat Demirezen, Aytekin Derebaşı, Turgut Kurtul, Mehmet Doğan, Turgay Derebaşı, Sezai Gedikbaş, Cuma Özden, Süleyman Türkmen, Naci Türkmen, Mehmet Türkmen, Halit Özcan, Ali Durusu ve Ahmet Zengin.



FÇ(OE/İD)