Kepez Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Müftülüğü işbirliğiyle, işitme ve konuşma engellilerin dini hizmetlerden yararlanması amacına yönelik bir çalışma başlatıldı. Kepez Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 2007 yılı Genelgesi doğrultusunda Kepez Belediyesi'nden, vaaz ve hutbeleri işaret dili ile anlatacak iki görevli talebinde bulundu. Kepez Belediyesi de Kepez İşitme Engelliler İlköğretim Okulu'ndan iki öğretmeni, vaaz ve hutbeleri işaret dili ile anlatması için görevlendirdi.

İKİ CAMİDE PİLOT UYGULAMA

Çalışmanın pilot uygulaması, Dokuma bölgesindeki Süleymaniye ve Yeni Mahalle'deki Hacı Hüseyin Alanyalılar camilerinde başladı. Hacı Hüseyin Alanyalılar Camii'nde cuma namazında imam Abdurrahman Sami Tezcan'ın, zararlı alışkanlıklarla ilgili verdiği hutbe, Kepez İşitme Engelliler İlköğretim Okulu Öğretmeni Mustafa Sulubulut tarafından işaret diline çevrildi.

Projenin hayata geçmesine destek veren Kepez Belediye Başkanı AK Parti'li Hakan Tütüncü, güzel bir işbirliğiyle işitme engellilerin cuma namazlarında vaaz ve hutbeyi dinleyememe problemlerini ortadan kaldırdıklarını söyledi. Tütüncü, "İşitme engelli kardeşlerimiz, daha önce böyle bir uygulama yokken, camilerimizde cuma namazlarında hutbe ve vaazları dinleyemiyordu. Sadece namazlarını kılıp gidiyorlardı. Ama bu uygulama ile işitme engelli vatandaşlarımız, vaaz ve hutbeyi dinleyebilecek" diye konuştu.

Başkan Tütüncü, talep gelen camilerde de bu uygulamayı başlatacaklarını sözlerine ekledi.