Geçen 14 Haziran'da Balıkesir Devlet Hastanesi'ne başvuran Urdiye Akbaş'tan alınan kan örneği Ankara'ya Refik Saydam Hıfzısıhha Enstitüsü'ne gönderildi. Kan testi pozitif çıkan Akbaş'ın Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına yakalandığı belirlendi. Dört günden bu yana Balıkesir Devlet Hastanesi İntaniye Servisi İzolasyon odasında tedavisi süren ve durumunda bir düzelme görülmeyen Urdiye Akbaş'ın bugün bir üniversite hastanesine sevk edilebileceği öğrenildi.

Eğridere Köyü Muhtarı İsa Akbaş, Urdiye Akbaş’ın halası olduğunu belirterek, "O gün tarladan eve döndüğünde sırtında ve omzunda ağrı olduğunu söylemiş. Evdekiler de soyup, sırtına bakınca keneyi görmüş. Keneyi koparıp, çıkarmışlar" dedi.

BAKAN DA BALIKESİR'DEN UYARMIŞTI

Bir süre önce Balıkesir'e gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kene konusunda önemli uyarılarda bulunmuştu. "Keneye çıplak elle kesinlikle dokunmamalı" diyen Akdağ özetle şunları söylemişti:

"Bu hastalık daha çok kırsalda, köylümüzün yaşadığı, çiftçilikle, hayvancılıkla uğraşılan yerlerde görülüyor. Orada yaşayan insanlarımız da kenenin yapışmasına öteden beri alışkın oldukları için bir kene yapıştığı zaman bunu önemsemiyor. Halbuki bu çok önemli bir iş. Biz de bu farkındalığı arttırmak için çalışmalar yapıyoruz. Köylerde yaşayan vatandaşlarımız 'keneden bir şey olmaz' diye düşünmemeli, çalışırken, çalıştıktan sonra vücudunda kene olup olmadığını mutlaka kontrol etmeli ve varsa sağlık kuruluşuna gitmeli. Keneye kesinlikle çıplak elle dokunmamalı. Riskli bölgelerde vatandaşlarımıza eldiven ve keneyi çıkarmak için cımbız benzeri küçük bir alet dağıtıyoruz. Özellikle vatandaşlarımız mayısın sonundan itibaren, haziran, temmuz ve ağustos aylarında çok dikkatli olmalı."



CY(İÖ/CK)