Kınık'a bağlı Karadere Köyü'nde oturan evli, 2 çocuk annesi Leyla Doğan'ın koluna, geçen 3 Temmuz'da kene yapıştı. Doğan, keneyi makasla kendi çıkarttı. Aynı gün akşam saatlerinde ateşlenen kadın, yakınları tarafından Bergama Dr. Faruk İlker Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Kene ısırdığını söylemediği ileri sürülen Doğan, ağrı kesici ve ateş düşürücü iğne yapılıp, taburcu edildi. Ateşi daha da yükselen Doğan, ertesi gün, bu defa köye 45 kilometre uzaklıktaki, Manisa 8 Eylül Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada bir gün tutulup, durumu izlenen Doğan, kendisini kene ısırdığını anlatınca Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edildi. Doğan'a burada yapılan tetkik ve tahliller sonucunda KKKA teşhisi konulup, İntaniye Servisi'nde tedaviye alındı. Durumu ağır olan Doğan, burada doktorların tüm müdahalelerine rağmen dün yaşamını yitirdi. Doğan'ın ölüm haberi yakınları ve köylülerini yasa boğdu.

Leyla Doğan için Karadere Köyü Mezarlığı'nda, cenaze töreni düzenlendi. Öğle vakti beklenmeden kılınan namazın ardından Doğan'ın maske takıp eldiven giyen yakınları tarafından taşınan cenazesi, dozerle kazılan iki metrelik mezara tabutla konulup, kireç döküldükten sonra gömüldü.

Ahmet Ali Bargan, kızının cenazesi defnedilirken gözyaşlarını tutamayıp, torunları Berkay (9) ve Barış Doğan'a (7) sarıldı. Genç kadının eşi Salih Doğan ise canezede güçlükle ayakta durabildi. Doğan'ın dayısı Selami Kumcu, acılarının büyük olduğunu söyledi.