Merkez Osmangazi İlçesi Hüdavendigar Mahallesi'nde, bir şirkette güvenlik görevlisi olarak çalışan Muhammet Güloğlu, geçen aralık ayında internetteki bir arkadaşlık sitesinde Semra Muzal ile tanışıp yazışmaya başladı. İddiaya göre, Muhammet Güloğlu, bir süre sonra Semra Muzal'ın, kendisiyle aynı işyerinde çalışan Mustafa A. ile yazıştığını görünce tepki gösterdi. Cep telefonu ile Muzal'ı arayıp küfür etti. Güloğlu, daha sonra gece yarısı gittiği evinde Semra Muzal ile kavga etti. Boğuşma sırasında yengesinin cebinde bulunduğu ileri sürülen tabancayı alan Muzal, Güloğlu'nu göğsünden iki kurşunla yaraladı. Daha sonra polisi arayıp haber veren Muzal ise tutuklandı. Kaldırıldığı hastanede ameliyat olan Güloğlu tedavinin ardından taburcu edildi.

YAŞI KÜÇÜK OLDUĞU İÇİN ARKADAŞLIĞINI KABUL ETMEDİM

Hakkında, 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, 'adam öldürmeye teşebbüs ve ruhsatsız silah bulundurmak' suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan Semra Muzal'ın yargılanmasına başlandı. Bugün yapılan duruşmada eşinden bir süre önce boşandığını söyleyen 2 çocuk annesi Semra Muzal, savunmasını, "Yengem Z.M. hem Muhammet, hem de çalışma arkadaşı olan Mustafa A. ile yazışıyordu. Bir gün MSN'sini incelerken, Muhammet ile tanıştım. Kendisiyle arkadaş olduk. Bir alışveriş merkezinin otoparkında buluştuk. Yaşı küçük olduğu için arkadaşlığımızın devam edemeyeceğini ona söyledim. Olay günü eve geldiğimde yengem MSN'sini açamıyordu. Yardım etmemi istedi.

MSN'yi yaptım. Fakat karşısında kamerası açık olan Mustafa ve yanında Muhammet duruyordu. Kamera'dan beni gördüler.

Muhammet, çılgına döndü. Telefon açıp bana ağza alınmayacak hakaret ve küfürler etti, tehditler yağdırdı. Sonra eve geldi. Kapıyı zorlayarak içeri girdi. Saçımdan sürüklemeye başladı. Koluyla kafamı sıkıştırdı. Cebinden bir şey almak istiyordu. Çok korktum. Bu sırada, yengemin asılı olan ceketinin cebindeki tabancayı gördüm. Kendimi korumak için silahı almayı başardım. Fakat bunu fark eden Muhammet elime vurunca tabanca patladı. Boğuşmaya devam ediyorduk. Bu sırada silah bir kez daha ateş alınca beni bıraktı. Yaralanmıştı. Hemen polisi ve sağlık ekiplerini aradım. Ben onu öldürmek istemedim. Hakaret edip evime zorla girdiği için ondan şikayetciyim" diye yaptı.

"İYİLEŞTİM, ONDAN ŞİKAYETÇİ DEĞİLİM"

Mahkemede ifade veren Muhammet Güloğlu ise olay günü işyerindeki arkadaşının bilgisayarda yazıştığı kişiyi merak ederek kamera açtırdığını ve kamerada Semra'yı görünce sinirlendiğini söyledi. O sinirle telefon açtığı Semra Muzal'a evine geleceğini söylediğini açıklayan Güloğlu, "Eve gittiğimde kapıyı sarstım ve açtım. Semra'yı gördüm. Bir süre tartıştıktan sonra itişme başladı. Yengesi Z. araya girmeye çalıştı. Bu sırada Semra bana ateş etti. Üzerine yürüdüm tabancayı almak için bir kez daha ateş edince yere düştüm. Polisi aramalarını istedim. Daha sonra gözlerimi hastanede açtım. Çok şüyük iyiyim. Kendisindern şikayetci değilim" dedi.

Mahkeme heyeti tanık olarak Z.M.'yi da dinledikten sonra duruşmayı ertelerken, Semra Muzal'ın tutukluluk halininin devamına karar verdi.




------------

Z.M. Zeliha Muzal