Olay, Merkez İlkadım İlçesi Karadeniz Mahallesi'nde geçen Mart ayında meydana geldi.  Lise öğrencisi Çağla Bilikli, ayrılmak istediği sevgilisi 22 yaşındaki Rasim Arguç'u sokak ortasında karnından bıçakla yaraladı. Bilikli, sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Hastanede bulunan Arguç, 3 gün sonra hayatını kaybedince tekrar gözaltına alınan Çağla Bilikli, bu kez tutuklandı.

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ömür boyu hapis cezası istemiyle dün ilk kez hakim karşısına çıkarılan Bilikli, olaydan dolayı çok pişman olduğunu söyledi. Rasim Arguç ile olaydan yaklaşık 3.5 yıl önce tanıştıklarını söyleyen Çağla Bilikli, şöyle dedi:

"Gönül ilişkimiz vardı. 2009 yılı Nisan ayında kendisiyle cinsel ilişkiye girmiştik. Bundan sonra bana karşı olan tutumları değişti. Sürekli bana küfür ediyor ve beni dövüyordu. Kendisini terkettim. Ancak, peşimi bırakmadı. 2010 yılı Kasım ayında askere gitti. Ben de telefon rumaramı değiştirdim ve ayrılmak istediğimi söyledim. Telefon numaramı  değiştirmeme rağmen Rasim Arguç, kısa sürede numaramı buldu. Asker arkadaşlarına benim numaramı vermiş. Onlar da beni arayıp cinsel içerikli şeyler söylüyor, uygunsuz teklifler yapıyorlardı. Numaramı tekrar değiştirdim. Ama bana hiç huzur vermedi. Rahat bırakmadı." 

Olaydan 2 hafta önce Arguç'un askerden geldiğini söyleyen Çağla Bilikli, "Ortak arkadaşlarımızla haber gönderiyordu. Değiştiğini, artık beni dövmeyeceğini söylüyordu. Ona inandım ve buluşma teklifini kabul ettim. Olaydan 2 gün önceydi. Beni yine dövdü. Küfür ve hakaretler etti. Bende kaçarak eve gittim" dedi.

"BIÇAĞI NASIL VURDUĞUMU HATIRLAMIYORUM"

Sevgilisi Rasim Arguç'un olay günü bir arkadaşıyla kendisine haber gönderdiğini ve buluşup konuşmak istediğini anlatan Bilikli, Muradiye Sokak'ta buluştuklarını belirterek, "Bana, 'Ben çağırdığım zaman geleceksin. Yoksa benimle yattığını ailene söylerim. Kapınıza gelip seni ve aileni rezil ederim kaltak, o..u' diyerek hakaretler etti. Kendisinden korkuyordum. Beni dövdüğü için evden çıkarken yanıma çakı bıçağını almıştım. Bana sokak ortasında vurmaya başlayınca bıçağı çıkardım. 'Beni mi vuracaksın o....u' diye bağırarak üzerime saldırdı. Sonrasını hatırlamıyorum. Bıçağı nasıl vurduğumu bilmiyorum. Her şeyin sorumlusu Rasim'dir. Çok pişmanım ben onu korkutmak istemiştim" diye konuştu.

Duruşmaya gelen tanıklar da, Çağla Bilikli'nin sürekli Rasim Arguç'dan dayak yediğini bildiklerini, vücudundaki morlukları ve izleri gördüklerini söyledi. Mahkeme sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip, diğer tanıkların dinlenmesi ve eksiklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.



İA(İS/İD)