Merkez Yıldırım İlçesi Duaçınarı Mahallesi’nde, geçen yıl haziran ayında Ömer Şentürk, evinin alt katında bulunan dükkanın kiracısı olan marangoz Orhan Güleç’le, ödemediği kiralar yüzünden önce tartıştı, sonra kavga etti. Yaşanan arbedede Güleç, elindeki bıçağı aldığı Şentürk'ü kasıklarından yaraladı. Yaklaşık 1.5 ay cezaevinde kalan Güleç daha sonra tahliye edilerek tutuksuz yargılanmaya başladı.

Olaydan 6 ay sonra sabah namazını camide kıldıktan sonra evine dönen Ömer Şentürk, iddiaya göre motosikleti üzerine süren Orhan Güleç ile kavga etti. Bu sırada aracının bagajında bulunan av tüfeğini çıkaran Ömer Şentürk, daha önce kendisini bıçakla yaralayan kiracısı Orhan Güleç’i vurarak öldürdü. Polise teslim olan Şentük tutuklanarak  cezaevine kondu.

"6 AY HAPİS HAYATI YAŞATTI"

Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, kasten adam öldürmek suçundan hakim karşısına çıkan Ömer Şentürk, son duruşmada, "Amacım onu vurmak değildi. Böyle bir düşüncem olsa güvenlik kameralarının karşısında onu öldürmezdim. Yaralama olayından sonra üzerime çok geldi. Evimde bana 6 ay boyunca hapis hayatı yaşattı. Olay günü bana saldırdı. Kendisini korkutmak için ateş ettim. Zaten karakola gittiğimde de ‘Ben birisini korkutmak için ateş ettim’ diyerek teslim oldum. Öldüğünü sonra öğrendim" dedi.

Mahkeme heyeti Ömer Şentürk'e, kasten tahrik altında adam öldürmekten 12 yıl 6 ay, ateşli silahlar kanuna muhalefet suçundan da 1 yıl 3 ay hapis cezası verdi.

Toplam 13 yıl 9 ay ceza alan Şentürk, cezasının kalan bölümünü çekmek üzere Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.