Geçen yıl ekim ayında ilçedeki bir ara sokakta meydana gelen olayda M.K., iddiaya göre hurda demir toplarken yanından geçen T.Y.'den para istedi. M.K., kendisine yaklaşıp 1.5 lira veren T.Y.'ye, "Abla bir kere versene" diyerek sarıldı ve kolundan tutarak da kaçmasını engellemeye çalıştı. M.K.'nin elinden kurtulan T.Y., polise şikayette bulundu. Gözaltına alınan M.K., çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

M.K. hakkında, 'Cinsel saldırı' suçundan 2 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmada sanık M.K., ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada, sanığın yakınları ve avukatı da hazır bulunurken, T.Y. katılmadı.

Daha önce Cumhuriyet Savcısı'na verdiği ifadesinde, "Parayı verince, 'Abla şu demiri kaldırmama yardım eder misin' dedim. 'İşim var' dedi. Ben de onu arzuladığım için bir anlık şeytana uydum ve o sözü söyledim" diyen sanık M.K., duruşmada ise suçlamayı kabul etmedi. M.K., "Sokakta demiri kaldırmak için T.Y.'den yardım istedim. 'Yardım edemem' dedi. Ben de 'Abla bir kere versene' dedim. 'Ne vereyim?' dedi. Ben de 'Sigara versene' dedim. Cinsel saldırıda bulunmadım. Ben sigara istedim, o yanlış anlamış" dedi.

Mahkeme Başkanı Hakim Müjgan Demiröz'ün, "Kadından demir kaldırmak için niye yardım istedin? Erkek yok muydu?" diye sorması üzerine sanık M.K., "O an yoktu" diye cevap verdi. Hakim Demiröz'ün, "Bir kere versene ne demek? Bir dal sigara versene denir" demesi üzerine de sanık, "Ben sigara versene dedim" diyerek kendisini savundu.

Duruşma, olay nedeniyle ruh ve beden sağlığının bozulduğu yönünde doktor raporu bulunan T.Y.'nin dinlenmesi için ertelendi.



GG(EE/BT)