Olay, 2010 yılı Aralık ayında meydana geldi. Gece bekçisi olan Uğur K., 6 yıl önce resmi nikahla M.K ile evlendi. 3 çocukları olan çift bir süre sonra anlaşamayınca, M.K. boşanma davası açıp evi terk etti. Ardından da çocuklarına bakmak için bir gazinoda çalışmaya başladı. Eşinin gazinoda çalışmasına kızan Uğur K. arkadaşı 28 yaşındaki Emrullah K. ile birlikte eşinin çalıştığı gazinoya gitti. İddialara göre gece geç saatlerde M.K.'yı gazinodan çıkarıp zorla otomobile bindiren iki arkadaş ıssız yere götürdü. Bir süre burada genç kadın ile konuştuktan sonra Uğur K. cinsel ilişkiye girmek istediğini söyledi. M.K.'nın bu teklifi kabul etmemesi üzerine döverek, arkadaşı Emrullah K.'nın yardımıyla genç kadına tecavüz etti. Ardından da eşini hastaneye bırakıp kaçtı. Kadının şikayeti üzerine kısa süre sonra yakalanan ve tutuklanan Uğur K. ve Emrullah K. hakkında Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yaralama, tecavüz ve hürriyetten yoksun bırakma suçlarından 23 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Duruşmalarda dayak yediği için eşine iftira atığını söyleyen M.K., "Sadece beni dövdü. Yüzümü kanlı kanlı görünce kendisine çok kızdım. Bu yüzden, 'Bana tecavüz etti' dedim. Ama böyle bir şey olmadı. Şikayetçi değilim. Boşanma davamı da geri aldım. Beni onu affettim. Siz de affedin evine dönsün" diye konuştu.

Yaklaşık 6 ay önce üzerine atılan suç vasfının değişme olasılığı dikkate alınarak tahliye edilen Uğur K. ile Emrullah K. ise bugün yapılan son duruşmaya katılmadı. Uğur K. daha önceki celselerde eşinin kendisine iftara attığını söyleyerek, dövdüğünü kabul etmiş ancak tecavüz etmediğini söylemişti. Bunun üzerine mahkeme heyeti, genç kadının şikayetten vazgeçmesi üzerine Uğur K'nın tecavüz suçundan beraatine karar verirken, sanığı yaralama ve hürriyetten yoksun bırakma suçlarından 5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Emrullah K.'ya ise yardım ettiği için 3 yıl 4 ay hapis cezası verdi.




M.K: Müjdear Kökten

Uğur K.: Uğur Kökten

Emrullah K.: Emrullah Kıral