Sırakapılar Mahallesi’nde oturan Hasan Hüseyin Tosun, geçen hafta tefecilere olan borcu yüzünden 20 yıllık eşi ve 2 çocuğunun evi terk ettiği gerekçesiyle bunalıma girdi ve üzerine benzin döküp kendini yakmak istedi. Polislerin evin kapısını kırıp içeri girmesiyle ikna edilen Tosun, eyleminden vazgeçirildi. Daha önce esnaflık yaptığını, ancak işlerinin kötü gitmesi nedeniyle iflas ettiğini dile getiren Hasan Hüseyin Tosun, tefecilerin eline düştüğünü, hayatının karardığını söyledi.

TEFECİLER HAYATINI KARARTTI

Tosun, bir tefeciden 5 bin TL aldığını, şimdiye kadar 17 bin lira para ödemesine rağmen borcunun hiç bitmediğini ileri sürdü. Hasan Hüseyin Tosun, "Esnaflık yaparken sıkıntıya düştüm. Bir tefeciden 5 bin lira aldım. Şimdiye kadar 17 bin lira ödedim ama borcum hiç bitmedi. Onları kapatmak için başka bir tefeciden de para aldım. Üç ayrı tefeciden toplam 10 bin lira aldım, ancak hayatım karardı. Emekli maaşımı çektiğim banka kartını tefeciye verdim. Maaşım zaten hacizli, elime hiç geçmiyor. Tefeciler sürekli eve gelip, tehdit ediyordu, bu yüzden eşim ve 2 çocuğum evi terk etti. Şimdi nerede olduklarını bilmiyorum. Yüksek tansiyon ve kalp hastasıyım. Bunalıma girince kendimi yakmak istedim. Bir çıkış yolu bulamadım" dedi.

Hasan Hüseyin Tosun, polislerin kendisini ikna etmeye çalışırken çeşitli sözler verdiklerini, ancak daha sonra kimsenin kendisiyle ilgilenmediği iddia etti. Tosun, "Geriye ödemek şartıyla bana uzanacak bir yardım eli bekliyorum. Ailemin de eve dönmesini istiyorum. Bana yardım etsinler" diye konuştu.