Safranbolu'nun Konarı Köyü'nde çiftçilik yapan, ilkokul mezunu olan Tufan Yılmaz Demirci, 6 yıl içerisinde 5 yaşındaki oğlu Ege için mazotla çalışan bir araç, traktör, ATV, bir tane tek kişilik cip, bir cip ve son olarak 'F2' adını verdiği yarış aracı yaptı. Evinin hemen yanındaki atölyede hurda araçların motorları ve parçalarından kendi tasarladığı araçları yapan Tufan Yılmaz Demirci, 8 ayda tamamladığı yarış aracını dışarı çıkarmak için atölyenin duvarlarını kırdı. Tufan Yılmaz Demirci yarış aracıyla yola çıkarak deneme sürüşü yaptı. Tufan Yılmaz Demirci, 'Tırtıl 4*4' adını verdiği traktörüyle de tepelere çıkarak aracının gücünü gösterdi.

Demirci, hurdaya çıkan araçların parçaları ve motorlarını satın alarak kendi tasarladığı araçlar yaptığını söyledi. Demirci, "6 tane araç yaptım. Motor, şanzıman gibi parçaları sanayiden aldım. Geri kalan parçaları kendim yapıyorum. Araçları yaparken kaynak motoru ve spiral taşı kullandım. F2 adını verdiğim araç hem LPG, hem de benzinle çalışıyor. İyi bir süspansiyona sahip. Her yolda gayet rahat hareket edebiliyor. Hafif olması nedeniyle de çok atak. Yaklaşık 400 kilo civarında, 150 kilometre hız yapıyor ve 200 beygir gücünde. Renault motora sahip. 8 ay gibi bir sürede bu aracı yaptım. 7 bin TL civarında bir paraya mal oldu. Bu aracın haricinde 5 tane daha yaptım. Oğluma mazotla çalışan bir araç yaptım. Bir tane 4 çarpı 4 traktör, bir tane ATV, bir tane tek kişik cip ve bir tane cip yaptım. Hepside el yapımı" dedi.

'F1 ARACI YAPMAK İSTİYORUM'

Tufan Yılmaz Demirci, gerekli malzemelerinin olması durumunda daha farklı araçlar yapmak istediğini ifade etti. Demirci, "İmkan verilirse her şeyi yaparım ve bu konuda da iddialıyım. Yetkililer yardımcı olursa eğer aracıma ruhsat alıp, trafiğe çıkmak istiyorum. Normal arabaya asla binmem. Farklılığı çok seviyorum. Yaptıklarım tarzıma uygun araçlar. Şimdi son yaptığım aracın çift kişiliğini düşünüyorum. F1 aracı yaparak yarışlara katılmak istiyorum" diye konuştu.

Demirci, üniversitelerde otomotiv sektöründe ders vererek bilgilerini paylaşmak istediğini belirtti. Demirci, "Türkiye'nin yerli bir arabasının olması çok kötü. Bana imkan verildiğinde ben çok ileriye gidebilirim" diye konuştu.



BD(MÇ/BT)