ÇÜ'de 18 yıl görev yapan 54 yaşındaki Prof. Dr. Ali Özeren, 2008 yılında bir süredir çektiği baş ağrısının şiddetinin artması üzerine meslektaşlarının ısrarı üzerine MR çektirdi. MR'ını kendisi inceleyen Prof. Dr. Özeren, halk arasında 'beyinde baloncuk' olarak bilinen 'anevrizma' rahatsızlığına yakalandığını tespit etti. 30 Nisan 2008'de akşam yemeği yedikten sonra gittiği evinde aniden fenalaşan Prof. Dr. Özeren, ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde, kurulması için çaba harcadığı yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Midesine takılan PEG cihazı sayesinde ancak 'mama' ile beslenebilen Prof. Dr. Özeren, 4 yıl 7 ay 27 gün süren yaşam savaşını geçen cuma günü kaybetti.

VASİYETİ ÜZERİNE ALANYA'YA GETİRİLDİ

Prof. Dr. Ali Özeren'in cenazesi, dün ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Hipokrat Salonu'nda düzenlenen törenin ardından vasiyeti üzerine toprağa verilmek üzere Alanya'ya getirildi. Prof. Dr. Özeren için Alanya'daki Gürses Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene, Prof. Dr. Özeren'in eşi Hilal, oğlu Necmi Cem Özeren, kayınpederi Osman Yiğit, Alanya'daki akrabalarının yanı sıra, ÇÜ Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Yakup Sarıca, Alanya Belediye Başkanı AK Parti'li Hasan Sipahioğlu ve çok sayıda kişi katıldı. Cenaze namazı sırasında cami avlusunda bulunan kadınlar da Prof. Dr. Ali Özeren'in cenaze namazını kıldı. Prof. Dr. Özeren'in cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Türktaş Köyü'nde toprağa verildi.

100'DEN FAZLA BİLİMSEL YAYINI VAR

Prof. Dr. Ali Özeren, 1982 yılında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden mezun oldu.

İhtisas çalışmasını 1984-1988 yıllarında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı'nda yapan Özeren, 1990 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı'nda yardımcı doçent olarak çalışmaya başladı. 1993 yılında doçent, 1999 yılında profesör olan Özeren'in uzmanlık alanıyla ilgili yazdığı 3 kitabının yanı sıra, yabancı dilde ve Türkçe yazılmış 100'den fazla bilimsel yayını bulunuyor.

Çok sayıda derginin yayın ve bilimsel danışma kurulu üyesi olan Prof. Dr. Özeren, ulusal bilimsel derneklerin yanı sıra, International Stroke Society, Mediterranean Stroke Society, American Heart Association Council ve European Society of Neurosonology and Cerebral Hemodynamics üyesiydi.



ÖY(HA/SS)