Serpil Barış, evlenip çocuk sahibi olmanın hayaliyle büyüdü. Başından bir evlilik de geçti ancak, çok istemesi, tedavi görmesine rağmen bebek sahibi olamadı. Serpil Barış, yıllarca anne olamamanın acısını hep içinde yaşadığını anlatırken, bu sevgisini mesleğe dönüştürdü. Serpil Barış, İzmir’deki Kemeraltı Çarşısı’nda bebek, hamile giysileri üzerine mağaza açtı. Bebek özlemini, kendisine alışverişe gelen miniklerle gideren Barış, bununla yetinmeyip Kalpten Kalbe Sevgi Derneği’ni kurup çocuklar için kampanyalar yürüttü, yıllarca kimsesiz çocuklara annelik yaptı.

Serpil Barış, Ege Doğumevi’nin kuvöze ihtiyacı olduğunu öğrendiğinde hiç düşünmeden yardım elini uzattı. Barış, 150 bin lira değerindeki 5 kuvöz ve bazı tıbbi cihazları alarak Ege Doğumevi’ne bağışladı. Yenidoğan servisini Ege Doğumevi’nin yöneticisi Prof. Dr. Abdullah Taşyurt ile gezerken de minik bebekleri görünce gözyaşlarını tutamadı. Barış, şöyle dedi:

"Gözlerini yaşama yeni açmış, çeşitli nedenlerle zamansız ve de eksik kilolu doğmuş ya da solunum sorunu yaşayan, henüz adı bile konmamış, soyisimleri yattıkları küvezin önünde asılı duran mini minicik bebekleri gördüğümde kalp atışım hızlandı. Gözyaşlarım yanaklarımdan süzülürken, onlar için şifa diledim. Öylesine tatlıydılar ki. Yaşama tutunmak için verdikleri mücadeleyi yüreğimde hissettim o an. Minik savaşçılardı onlar. Hemşire teyzeleri, doktor amcaları onlara özenle bakıyordu. Minik bebekler yaşamın çok güzel olduğunu hissediyordu. Anneleri de bebeklerini kucaklarına alıp emzirecekleri anı sabırsızlıkla bekliyordu."

İzmir Vali Yardımcısı Şükrü Kara, İzmir Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Bedia Türkyılmaz, Hastane Yöneticisi Prof. Dr. Abdullah Taşyurt, Başhekim Prof. Dr. Gökhan Akbulut, Serpil Barış’ı başkanlığını yaptığı Kalpten Kalbe Sevgi Derneği'ni ziyaret edip teşekkür etti. Teşekkür ziyareti sırasında Barış’ın önerisiyle yeni doğan bebeklerin ihtiyaçları için yeni bir kampanya düzenlenmesi kararı alındı.



MO(AÖ/İD)