Antalya'nın Kumluca İlçesi'nde geçirdiği motosiklet kazasının ardından tedavi gördüğü Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde beyin ölümü gerçekleşen Burak Duman'ın ailesi tarafından bağışlanan kalbi, Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesi'nde Abdulkadir İdikut'a nakledildi. 15 Mayıs'ta AÜ Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Bayezid ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ve 8.5 saat süren başarılı ameliyatın ardından Abdulkadir İdikut, yoğun bakımda tedaviye alındı.

4 YIL ÖNCE BEKLEME LİSTESİNE ALINDI

1992 yılından beri kalp rahatsızlığı yaşayan emekli Tekel işçisi Abdulkadir İdikut, 1994 yılında Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'nde by-pass ameliyatı oldu. Bir süre önce rahatsızlığı nükseden İdikut, 4 yıl önce AÜ Hastanesi'nde tedavi görmeye başladı. Sağlık Bakanlığı Ulusal Organ Bekleme Listesi'ne de kaydedilen İdikut için geçen yıl uygun kalp bulundu, ancak hastanın psikolojisinin uygun olmadığının belirlenmesi üzerine doktorları nakilden vazgeçti.

HAYATA YENİDEN 'MERHABA' DEDİ

Rutin kontrolleri için 14 Mayıs'ta AÜ Hastanesi'ne başvuran ve bir dizi test yapılan Abdulkadir İdikut evine döndü. İdikut, ertesi gün karaciğer yetmezliği sonucu bir yıl önce hayatını kaybeden eşi Aiyşe İdikut'un mezarını ziyaret etmek üzere Uncalı Kent Mezarlığı'na gitti. Ziyaret dönüşü telefonla aranan İdikut, AÜ Hastanesi'ne çağrıldı. Öğle saatlerinde hastaneye gelen İdikut'a, aynı gün beyin ölümü gerçekleşen Burak Duman'ın kalbinin nakledileceği müjdesi verildi. Bunun üzerine Prof. Dr. Ömer Bayezid ve ekibi tarafından ameliyata alınan Abdulkadir İdikut, 8.5 saat süren operasyonun ardından yeni kalbiyle hayata bir kez daha 'merhaba' dedi.

MEKANI CENNET OLSUN

6 gündür AÜ Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde tedavisi sürdürülen Abdulkadir İdikut, bağış yapan aileye teşekkür etti ve organları bağışlanan Burak Duman için dua ettiğini söyledi. Kendini çok iyi hissettiğini ifade eden Abdulkadir İdikut, "Kalbi bağışlanan çocuk 16 yaşındaymış. Mekanı cennet olsun. Allah organlarını bağışlayan ailesinden de razı olsun" dedi.