Manisa Valiliği’nde Mesir programına son şekli verildi. Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı MHP’li Cengiz Ergün, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Manisa’yı ve Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, daire müdürleri ile sivil toplum örgütü temsilcilerinin katıldığı toplantıdan sonra program açıklandı.

21 Mart çarşamba günü saat 11.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda toplanacak kortej Sultan Parkı Bimarhanesi’ne kadar yürüyecek ve mesir dualarla karılacak. Aynı gün Celal Bayar Üniversitesi Muradiye yerleşkesinde Nevruz şenliği ve Pinhani konseri düzenlenecek, Manisa Belediye Fuar Salonu’nda 19'uncu Mesir Sanayi ve Ticaret Fuarı açılacak. Gece de Cumhuriyet Meydanı’nda Sevcan Orhan konser verecek. 22 Mart perşembe günü şehirde çeşitli sergiler açılacak, konserler verilecek.

Bu yıl ki Mesir’in onur konuğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olacak. 23 Mart cuma günü çeşitli etkinliklerin yanı sıra saat 21.00’de Cumhuriyet Meydanı’nda Muazzez Ersoy konser verecek. 24 Mart cumartesi günü 13'üncü Mesir Yemek Yarışması yapılacak. Çeşitli etkinlikler düzenlenecek, gece de Cumhuriyet Meydanı'nda Emre Aydın konseri yapılacak.

HÜLYA KOÇYİĞİT VE KENAN IŞIK

25 Mart pazar günü saat 12.30’da Cumhuriyet Meydanı’ndan Mesir kortej yürüyüşü başlayacak. Saat 13.45’de Hafsa Sultan’ın Merkez Efendiye 'berat' vermesinden sonra Sultan Cami ve külliyelerinden Mesir halka saçılacak.

Merkez Efendi ve Hafza Sultan’ı her yıl bir ünlünün canlandırması geleneğinden bu yıl da vazgeçilmedi. Bu yıl, Türk sinemasının ünlü aktristi Hülya Koçyiğit 'Hafsa Sultan'ı, ünlü tiyatrocu ve yıllardır 'Kim milyoner olmak ister?' yarışmasını sunan Kenan Işık da 'Merkez Efendi'yi canlandıracak.