Çukurova Belediye Başkanı CHP'li Yıldıray Arıkan'ın yönettiği nisan ayı olağan Meclis toplantısına 38 üyenin tamamı katıldı. Gündem dışı söz alan AK Parti'li Meclis Üyesi Ali Sicim, '12 Eylül ve Kenan Evren' başlıklı bir konuşma yapıp, yaklaşık 22 yıldır ulaşım sağlanan Toros ve Mahfesığmaz mahalleleri arasındaki 25 metre genişliğinde, 3 kilometre uzunluğundaki Kenan Evren Bulvarı'nın Özgürlükler Bulvarı adıyla değiştirilmesini teklif etti.

CHP'li Meclis Üyesi Ekrem Kandemir de, 12 Eylül 1980 askeri darbesi sırasında ve cezaevinde yaşadığı günleri anlattı. Konuşmaların ardından, Ali Sicim'in teklifi aynı yöndeki Ekrem Kandemir, CHP'li üyeler Erdal Yıldırım ve Seray Özyazgan'ın teklifleriyle birleştirilip, ek gündem maddesi olarak göşürüldü.

19 CHP'li, 10 MHP'li, 7 AK Parti'li ve 2 bağımsız üye, Kenan Evren Bulvarı'nın adının Özgürlükler Bulvarı olarak değiştirilmesi teklifini Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'ne önermek için oy birliğiyle karar aldı.

Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan, "Darbelerin bıraktığı kötü izler, yavaş yavaş silinsin istiyoruz. Bunun için de arkadaşlarımızın da, Kenan Evren Bulvarı isminin, Özgürlük Bulvarı olarak değiştirilmesi teklifi bizi mutlu etti. En çok sevdiğim kelime özgürlüktür. Özgürlük kadar güzel birşey olamaz. Tabi, bizim aldığımız tavsiye kararıdır. Büyükşehir Belediyesi de bunu gündeme alır ve kabul edilirse, darbenin bir izini  daha kaldırmış olacağız" diye konuştu.


CK(OA/AAA)(FOTOĞRAF)