İzmir’in Narlıdere İlçesi’nde ailesiyle birlikte yaşayan 20 yaşındaki Gizem Erkekoğlu, geçen yıl üniversite sınavlarına hazırlanırken lenfoma hastası olduğunu öğrendi. Bu yüzden tercihlerini hasta yatağından yaparak kazandığı Celal Bayar Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’ndeki kaydını dondurmak zorunda kalan Gizem, oğlu Atakan’a yazdığı mektupla tüm Türkiye’nin ilgisini kemik iliği nakline çeken lösemi hastası Gamze Akbaş gibi Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi’ndeki tedavisini sürdürdü. Doktorları toplam 9 aylık tedavinin ardından hastalığı yeniden ortaya çıkan Gizem’e de aile içinde uygun donör bulunamadığı için Gamze Akbaş gibi aile dışı birinden kemik iliği nakli yapılması gerektiğini söyledi.

Bunun üzerine Dokuz Eylül Üniversitesi Erişkin Hematoloji Servisi’nde 7-28 Haziran tarihleri arasında ilk kür ilaç tedavisine başlayan Gizem için de yurtiçi ve yurtdışından uygun donör arayışları önümüzdeki haftalarda başlayacak. Şu anda evinde dinlenen ve yaklaşık 10 gün sonra ikinci kür kemoterapi tedavisine başlanacak olan Gizem, web sitesi aracılığıyla da herkese sesini duyurmaya çalışıyor.

"HAYAL KURMAMI HİÇBİR ŞEY ENGELLEYEMEZ"

Bu hastalığın yenilebilir olduğunu bir kez kanıtladığını ve bir kez daha yeneceğine inandığını vurgulayan Gizem, ilk kür ilaç tedavisinin ardından DHA’ya duygularını anlattı. Moralinden hiçbir şey kaybetmediğini belirten Gizem, "Geleceğime dair hayal kurmamı hiçbir şey engelleyemez. Sadece ailem ve arkadaşlarımdan değil bu süreçte tanımadığım pek çok insandan destek aldım. Bu bana çok büyük bir direnme gücü veriyor. Bir tüp kan veren ve hayata tutunmamızı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"GAMZE ABLA BİZLERE DE UMUT OLDU"

Geçen dönem tedavi sürecinden kaynaklı kayıt dondurmak zorunda kaldığını da hatırlatan Gizem, "Önümüzdeki Eylül ayında ben de gerçekten üniversiteli olmak, okuluma gitmek istiyorum. Gamze abla (Akbaş) bizler için de çok güzel bir duyarlılık yarattı. O ve ailesi hala bağışlar için çağrılar yapıyorlar. Gamze Abla yarattığı duyarlılıkla bizlere de umut oldu. Keşke ben ve benim gibi hastalar da Gamze Abla gibi uygun ilikle naklini olabilse. Lütfen bir tüp kan vererek yaşam kurtarmaya, duyarlılığınızı sürdürmeye devam edin" dedi.



BT(İÖ/SS)


--- KUTU ---



HANGİ MERKEZLERE BAĞIŞ YAPILABİLİYOR?

İstanbul Çapa Tıp Fakültesi, Ankara İbni Sina Hastanesi, İzmir Ege Üniversitesi, Bursa Uludağ Üniversitesi, Antalya Akdeniz Üniversitesi, Adana Acıbadem Hastanesi, Eskişehir Acıbadem Hastanesi, Konya Meram Tıp Fakültesi.