Hafta sonu bahardan kalma günler yaşayan Kemer, şiddetli yağış ve fırtınaya teslim oldu. Dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan yağmur nedeniyle kentin işlek cadde ve sokakları su altında kaldı. Deniz kenarında bulunan bazı işletmeler kuvvetli rüzgarın devirdiği ağaçlar nedeniyle hasar gördü. Kemer Belediyesi'ne ait otoparktaki ağaçların dalları koparak park halindeki araçların üzerine düştü. 

Saatteki hızı 60 kilometreyi bulan rüzgar nedeniyle enerji nakil hatları zarar görürken,  bazı elektrik trafoları patladı. İlçenin büyük bir kısmına bugün öğlen saatlerine karar elektrik verilemedi. TEDAŞ yetkilileri, arızaya Çamyuva Beldesi'nde devrilen elektrik direklerinin neden olduğunu açıkladı.

DERE TAŞTI, YOLLARI SU BASTI

Çamyuva Beldesi ile Kiriş Mahallesi arasında bulunan Ağva Deresi yağmur suları nedeniyle taştı. Beldede su altında kalan yollarda sürücüler ilerlemekte güçlük çekti. Belediye ekipleri taşkınla birlikte mazgalları dolduran taş ve ağaç dallarını temizleyerek suyu tahliye etmeye çalıştı.

Ayışığı Koyu’nda bulunan işletmeler de gece meydana gelen fırtınadan hasar gördü. Sahile vuran ve boyu 3 metreyi bulan dalgalar restoran ve kafelerin önünde bulunan masa ile sandalyeleri denize içine sürükledi.

Dakapo Restoran ve Cafe'nin işletmecisi Halim Kılınç, gece yarısı çıkan fırtınada sahilde bulunan masa ve sandalyelerinin bir kısmının kayıp olduğunu, bazılarının da zarar gördüğünü söyledi.

SY(SU/COŞ)