Göynük Kent Konseyi üyeleri Ersan Yurdaer ve Hüsnü Ünal, Haziran 2006'da topladıkları 3 bin 2 imzalı dilekçe ile Kemer Kaymakamlığı ve Göynük Belediyesi'ne başvurarak, aralarında 5 yıldızlı tatil köylerinin de bulunduğu 16 otelin işgallerinin kaldırılarak sahil bandının halkın kullanımına açılmasını istedi. Taleplerine cevap alamayan Yurdaer ve Ünal, 2007 yılında kaymakamlık ve belediye aleyhine Antalya İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Antalya 2'nci İdare Mahkemesi, Ersan Yurdaer, Dursun Satıcı ve Mehmet Kiraz'ın açtığı davayı inceleyerek 3 Mayıs 2007'de kaymakamlık ve belediyenin vatandaşların talebine cevap vermeyerek zımnen reddetmeleri işlemini iptal etti. Antalya 2'nci İdare Mahkemesi'nin bu kararına, Bölge İdare Mahkemesi nezdinde itiraz eden Göynük Belediyesi, otellerin ecrimisil ödemelerini gerekçe gösterdi, ancak bu mahkeme de 6 Haziran 2007'de itirazı reddetti. Böylelikle, 22 Kasım 2007'de Antalya 2'nci İdare Mahkemesi'nin kararı kesinleşti. Göynük Belediyesi son bir çabayla Danıştay'a itirazda bulundu. İtirazı inceleyen Danıştay 10'uncu Dairesi, 27 Aralık 2011 tarihinde itirazı reddetti. Taraflardan düzeltme talebi gelmediğinden, bu karar 9 Nisan 2012 tarihinde kesinleşti.

OTELLERE YAZI GÖNDERİLDİ: 15 GÜN İÇİNDE BOŞALTIN

Kemer Kaymakamlığı, sahil bantlarında otellerin ecrimisil ödeme karşılığı şezlong ve gölgelik koyarak kullandıkları alanlara karşı vatandaşların kazandığı ve Danıştay tarafından da onaylanarak kesinleşen İdare Mahkemesi kararını uygulamaya soktu. Göynük'te otellerin sahil işgalleriyle ilgili olarak zamanın Kent Konseyi Üyeleri tarafından başlatılan hukuki sürecin tamamlanması üzerine Kemer Kaymakamı Bayramali Köse, tüm ilçedeki otellerin sahile koydukları şezlong ve gölgeliklerin kaldırılmasını istedi. Kemer Mal Müdürlüğü talimarı uygulamakla görevlendirilirken, öncelikle Göynük'teki otellere bir yazı gönderilerek 15 gün içinde sahildeki şezlongların kaldırılması istendi.

Gönderilen yazıda, otellerin karara uymaması halinde belediye, İl Özel İdaresi ve köy muhtarlıklarının kararı uygulamak için devreye gireceği belirtildi.

MAHKEME KARARINI UYGULUYORUZ

Sahillerin hak gaspı yapılmadan herkes tarafından adil şekilde kullanılması gerektiğini belirten Kaymakam Bayramali Köse, mahkeme kararını uygulamaya koyduklarını söyledi.

SAHİLİ KULLANAMAYACAKLARSA AFYON'A OTEL YAPSINLAR

Uygulamaya tepki gösteren Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, 49 yıllığına tahsis alan otellerin sahili kullanamaması halinde turizm diye bir şey kalmayacağını belirtti. "Böyle saçmalık mı olur?" diye tepkisini sürdüren Başkan Gül, "Madem sahillere şezlong, gölgelik konulmayacak o zaman turizmciler gitsin Afyon'a, Elmalı'ya otel yapsın. Böyle saçma iş mi olur? Biz parayı nereden kazanıyoruz? Denizden, kumdan, güneşten. Deniz, kum ve güneşten yararlanamıyorsa turist niye gelsin Kemer'e? Sorunun mantıklı bir şekilde çözülmesi şart" dedi.



SY(HA/CK)