Kemer Türkiz Marina'daki kendilerine ait 'Bostancı' isimli tur teknesinin dümenine geçen Canan Kaptan turistlerin ilgisini çekiyor. Kemer'in ilk kadın kaptanı olma özelliğine sahip Canan Bostancı, 24 yıllık diş protez teknisyenliği görevinin yanı sıra kaptanlığa merak sararak eşinin de desteğiyle aldığı eğitimlerin ardından dümene geçti. 2 çocuk annesi Canan Bostancı, hem evinin hem de teknenin kaptanı olduğunu söyledi.

Kadınların trafikte iyi otomobil kullanamadığını iddia edenlere inat 'Bırakın otomobili, tekne bile kullanırım' diyerek kolları sıvayan Bostancı, Antalya Özel DEM Denizcilik Okulu'nda 4 ay süren, teorik ve uygulamalı eğitimlerin yer aldığı 'Yat Kaptanı Kursu'nu başarıyla bitirerek, Gemi Adamları Sınav Merkezi (GASM) tarafından yapılan sınavlarda aldıkları yüksek puan neticesinde Yat Kaptanı (Yacht Master) ehliyetine hak kazandığını söyledi.

MİSAFİRLERİN DİKKATİNİ ÇEKİYOR

Bostancı, hobi olarak gerçekleştirdiği kaptanlığı diş protez teknisyenliğinden emekli olmasının ardından meslek haline getirerek, profesyonelleşmeyi istediğini söyledi. Bostancı şöyle devam etti:

"Tepkiler çok olumlu. Yatın dümeninde bir kadının olması herkesin ilgisini çekiyor. Misafirlerimizin hoşuna gidiyor, benimle fotoğraf çektiriyorlar. Marinada benden başka kadın kaptan olmadığı için diğer yatçı arkadaşlarımıza da farklı geliyor."

"EŞİMLE GURUR DUYUYORUZ"

Banka emeklisi Mustafa Bostancı da, Viyana'da Tıp Fakültesi'nde okuyan oğulları için aldıkları tekneyi daha önce çalışanların işlettiğini, emekliliklerinin ardından yatı kendilerinin kullanacağını söyledi. Mustafa Bostancı duygularını, "Oğlum 21 yaşında, kızım liseye geçti. Çocuklarım da anneleriyle gurur duyuyor" diyerek ifade etti.

Canan-Mustafa Bostancı çiftinin 21 yaşındaki oğlu Orçun da annesinin kaptan olmasını ilk başlarda şaşkınlıkla karşıladığını, ancak başarısını gördüğünde de desteklemekten geri kalmadığını ifade etti. Orçun Bostancı, "Çok mutluyum. Annem hem evimizin, hem de teknemizin kaptanı" dedi.

"KADIN ELİ DEĞEN HER ŞEY GÜZELLEŞİYOR"

Kemer Türkiz Marina Genel Müdürü Levent Tokaç da marinada bir kadının kaptanlık yapmasından son derece memnun olduğunu dile getirerek şunları söyledi:

"Canan hanım 30 senelik marinacılık geçmişimde karşılaştığım ilk kadın kaptandır ve de denizcilerin gururudur. Kadınların olduğu yerde saygı ve disiplin olur. Antalya bölgesinde, benim sorumlu olduğum bir marinada bir kadın kaptanın çalışması, bize keyif veren, onurlandıran bir tablodur."