'1 Mayıs Uluslararası İşçi Günü ve Bahar Bayramı' ile' 9 Mayıs Zafer Bayramı' dolayısıyla başlayan tatili fırsat bilen Rus turistler, Kemer'deki otelleri doldurdu. İlçedeki tüm tesisler 14 Mayıs'a kadar Rus turistler tarafından tutuldu. 15 günlük Rus tatili için ilçedeki turistik tesisler ve gece kulüpleri çeşitli etkinlikler hazırladı. Etkinlikler kapsamında Rusya'nın ünlü DJ ve şarkıcıları da konserler verecek.

Tesislerde hazırlıklar devam ederken, ilçeye gelen Ruslar, soluğu sahilde aldı. Kemer sahillerine akın eden Rus kızlar, havanın sıcak olmasını da fırsat bilerek güneşlendi. Zaman zaman denize girerek serinleyen turistler, güzellikleriyle dikkat çekti. Sıcaktan bunalan bazı turistler ise uzun süre duşların altından çıkmadı.

TESİSLER DOLDU

Majesty Mirage Park Resort Otel Genel Müdürü Şinasi Gürocak, Nisan ayının sonunda müşteri kabul etmeye başladıklarını, Mayıs ayında Rusların çifte bayramı sayesinde otelin tamamen dolduğunu söyledi. 2011 yılındaki doluluk rakamlarını bu yıl da yakaladıklarını kaydeden Gürocak, "Bu sezonun, geçen sezonu aratmayacağı kanaatindeyim. Havaların da çok sıcak olması sebebi ile Ruslar tatillerini geçirmek için bölgemizi tercih ediyor. Kemer’de Rus bayramı bereketi yaşanıyor" dedi.

Majesty Kemer Beach Otel Genel Müdürü Ülkay Atmaca ise Rus bayramı dolayısıyla sezonu erken açtıklarını ve tüm odaların dolu olduğunu kaydetti.