Güneşli bir haftanın ardından hava sıcaklığının gece eksi 4 dereceye düştüğü Kemer ilçe merkezine 5 yıl aradan sonra kar yağdı. Saat 04.00 sıralarında başlayan ve kent merkezinde saat 06.30'a kadar süren kar yağışı, yüksek kesimlerde ise saat 08.00'e kadar devam etti. Ağaçlar ve araçlar üzerinde biriken kar, renkli görüntüler oluşturdu. İşlerine gitmek için uyanan ilçe sakinleri, evlerinin pencerelerinden alışık olmadıkları bu manzarayı uzun süre izledi. Sabaha kadar açık kalan bazı işletmelerde çalışanlar ise kar yağışını izlediklerini ve son derece mutlu olduklarını söyledi.

YAKINLARINI ARAYIP KAR MÜJDELEDİ

Çamyuva Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Can, kızını okula göndermek için uyandığında lapa lapa yağan karla karşılaştığını söyledi. Tanıdıklarını arayarak uyandırdığını belirten Can, yıllar sonra yağan karın herkesin görmesini istediğini belirtti.

Kent merkezinde kar kısa sürede erirken, yüksek kesimlerde ise beyaz örtü görüntüsüyle kartpostalları aratmadı. Özellikle portakal ve limon ağaçlarının üzerinde biriken kar görenlerin ilgisini çekti.