Sibirya soğukları ve karın etkili olduğu pek çok bölgenin aksine hava sıcaklığının 17, deniz suyu sıcaklığının 14 derece ölçüldüğü Kemer'de bahardan kalma günler yaşanıyor. Yağmur ve fırtına nedeniyle otellerinden çıkamayan turistler, güneşli havayla birlikte mayolarını giyerek soluğu havuz başlarında aldı. Konakladıkları turistik tesislerde şezlonglara sere serpe uzanan tatilciler, güneşli havanın keyfini çıkardı. Özellikle Rusya'dan firma organizasyonu dahilinde gelen kalabalık gruplar gün boyu güneşlenirken, bazıları da deniz kıyısında günün anısına fotoğraf çektirdi.

HAVUZ BAŞINDA GÜNEŞ KEYFİ

Hollanda'dan tatile gelen ve bikinileriyle güneşlenen kadın turistler, bu dönemde güneşli ve sıcak hava beklemediklerini söyledi. Hollanda'da havanın çok soğuk olduğunu anlatan turistler, 1 haftadan beri tatil yaptıkları Kemer'e tekrar geleceklerini söyledi.

Tesis müdürü Mustafa Karaselvi, havanın ısınmasıyla birlikte yaz-kış açık olan işletmelerine kalabalık gruplar almaya başladıklarını belirtti. Otelde özellikle Rus ve Hollandalı grupların bulunduğunu vurgulayan Karaselvi, doluluk oranlarının yüzde 60 civarında olduğunu ekledi.



SY(HA/İD)