İlköğretim Haftası nedeniyle Posof'ta bir tören düzenlendi. Kaymakam İbrahim Halil Şivgan, Belediye Başkanı CHP'li Şükrü Bozyiğit, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı tören, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunun ardından Halit Paşa İlköğretim Okulu önünde devam etti. Konuşmaların yapıldığı, şiirlerin okunduğu törende keman eşliğinde müzik dinletisi sunuldu. Törende konuşan Kaymakam İbrahim Halil Şivgan, "Bugün böyle bir etkinlikte bir kaymakam olarak yer almak gururlandırdı. Bu tablo Türkiye'nin birçok yerleşim yerinde pek rastlanan bir durum değil. Yolun trafiğe kapatılması, esnafımızın, öğretmenlerimizin öğrencisiyle birlikte kucaklaşması gerçekten takdire şayan bir durum. Şunu da içtenlikle söyleyebilirim ki bu tabloyu görünce bizim eğitim adına çok güzel işler başaracağımız ortadadır" dedi.
Burada bir şeyin çok dikkatini çektiğini vurgulayan Şivgan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"İlçede açık öğretimde okuyan iki yıllık bitirmiş, açık öğretimden mezun olan gençleri görünce içim paramparça oldu. Bu insanların hepsinin zeka seviyesi çok yüksek insanlar. Verdiğim tüm işleri, emirleri rahatlıkla yerine getirebiliyorlar. Bir kış mı şuan İŞKUR'da  hükümet konağında veya değişik kurum ve kuruluşlarında çalışıyorlar. Kendi kendime şu soruyu sordum; 'Bu kadar kapasiteli, bu kadar zeki, bu kadar kendi kendini yetiştirmiş gençlerimiz neden üniversite eğitimi alamadılar?' Bugün açık öğretim fakültesini bitirmek kolay bir iş değil. Bu insanlar açık öğretim fakültesini bitirmişler. Bir kısmı iki yıllık, bir kısmı iki yıllığın akabinde 3'üncü sınıfa tekrar devam etmişler. Neden bu arkadaşlar üniversiteye kazanamamışlar? Bu soruyu bence hep birlikte kendimize soralım. Esnaflarımız kendi kendilerine sorsunlar. Neden bizim çocuğumuz daha iyi bir üniversiteye gitmedi? Ben kaymakam olarak kendime sorayım. Ben bu ihmalin neresindeyim?  Bu pırlanta gibi çocuklar, bu zeki çocuklar, bu yörenin pırlanta gibi çocukları biz el ele verelim hep birlikte güzel bir noktaya getirelim. Bu yıl 7., 8., 11. ve 12'nci sınıftaki öğrencilerimize çok yoğun bir çalışma başlatacağız. Burada en önemli desteği bizim öğretmen ve velilerimizin göstermesi gerekiyor. Ben sizlerden destek bekliyorum. Bu çocuklarımız hak ettiği noktaya getirelim. Buranın insanı gerçekten çok mazlum arkadaşlar. Birçok kamu hizmeti gelmemiş ama yine siz, 'Allah devletimize zeval vermesin' diyorsunuz. Onun için ben ilçe kaymakamı olarak görev süremin son saniyesine kadar sizlere hizmet etmek için buradayım. Başkanımızla, siyasi parti temsilcilerimizle el el ele vererek hak ettiği yere gelecektir. Buranın dershanesi yok, buranın çocukları Üsküdar'daki, Beyoğlu'ndaki, Şişli'deki rekabet ederken ciddi sıkıntı yaşıyorlar. Biz, 100 metre maratonunu düşünün bu maratona 30 metre geriden başlıyoruz. Velilere sesleniyorum, çocuklarımızı yakından takip edelim. Öğretmenlerini sıkıştıralım, müdürlerini sıkıştıralım. Herkes taşın altına elini koysun. Bu çocukların İstanbul'daki çocuklarla aynı seviyeye gelmesi gerekiyor. Çünkü, bunların onlardan hiçbir farkı yok. Bunlarda Türkiye cumhuriyetinin bir vatandaşı, oradakilerde. Bende mezrada doğmuş olabilirdim, bende o birleştirilmiş sınıflarda okuyor olabilirdim. Lütfen Posof'un birinci gündemine biz eğitimi oturtturalım. Bu yavrularımızın, Posof'un civan, mert, kaliteli, vatansever çocuklarına hak ettiği geleceği sunalım. İlçe müftümüzden destek bekliyorum. Köylerdeki eğitim bilincinin artırılması konusunda."
Tören, davul-zurna eşliğinde halk oyunları gösterileriyle renklendi. Programda Belediye Başkanı Şükrü Bozyiğit ile daire amirleri halay çekti. Öğrenciler daha sonra davul-zurna eşliğinde Posof caddelerinde tur atarak yeni eğitim-öğretim yılına 'merhaba' dedi.
 
AT(KS/BT)